Takibe devam

İki takım için de farklı anlamı olan maçta maalesef taraftar ortalıkta yok. İlk dakikaları yavaşlatılmış film gibi başlamasına rağmen önce Trabzonspor daha sonra Rizespor baskı kurdu. Trabzonspor genel olarak ilk yarının hakimi idi. Duran topta attığı golden daha net pozisyonları kullanamadı. Trabzonspor İki maç üst üste aynı savunma ile sahaya çıkmamayı kendisine düztür edinmiş.

Bosingwa göbekte iyi ise Beşiktaş maçında sağ bek oynamasının manasını bir türlü çözemedim!

Mehmet, Özer ve Medjani uyum içersinde olunca ilk yarı savunma çok açık vermedi. Cardozo tatil moduna çok erken girmiş, hocası 52 dakika zor dayandı.

Trabzonsporlu futbolcuların dostluk bozulmasın, sert müdahalelerde bulunmayalım düşüncesi ile daha sakin oynaması, pas yüzdesini arttırmasını ve maça hakim olmasını sağladı. Bu da Rizespor’un talihsizliği oldu.

70’inci dakikadan sonra Rizespor müthiş bir baskı kurdu. Ama Hakan Arıkan kalesinde devleşince Rizespor beklediği golü bulamadı. Tabiki gol atmak için her rizikoyu alınca arkada çok açık veriliyor. Hakan kurtarınca morallenen Trabzonsporlu futbolcular kontra toplarla pozisyon buldular. Bu toplardan birini Deniz gole çevirince Trabzonspor iki farklı öne geçti.

Çok net ve temiz bir futbol oynadıkları için iki takımı da tebrik etmek gerek. Rizespor sezon başından beri savunmasını bir türlü toparlayamadı. İleri üç elamanlarının yetenekleri ile yediğinden fazla atmaya çalıştı. Son maçlarda ne kadar düzeltirler bilemiyorum ama yetkilileri orta saha ve ileri uçtaki futbolcuları daha çok gol atmaya teşvik etmeli. Sona doğru daha çok stres futbolcuların oyununu bozar. Çaykur Rizespor’un daha etkili oynaması gerek.

Trabzonspor sakin oynadığı zaman daha iyi oynadığını bu maçta gösterdi. Trabzonspor da bence acı olan kalecilerinin her maçta yıldız olması.