Taktiği değil, yüreği vardı!

Golleri getiren savunma hatalarından hangisini anlatalım... Atiba’nın auta doğru gitmekte olan Yasin’e gereksiz penaltısını mı? Beşiktaş’ın beraberlik golü öncesi, Erciyes savunmasının iki kişiyle yaptığı ortak müdahalede, topu Fernandes’in önüne bırakmasını mı? Yoksa, Beşiktaşlı 3 futbolcunun önlerinden geçerek golü atan Yasin’i tutamayışını mı?

İlk devrede atılan 3 golü iyi futbol değil hatalar getirince, elbette genel kalite devre dışı kalıyor. Ama yine de, sıkılmadan seyredilen bir başlangıç oldu. Çünkü o hatalar, ister istemez heyecan getirdi.

*     *     *

Tolga’nın penaltıdan gol yemesine fazla bir şey diyemeyiz. Ama Yasin’in golünde, kalitesinin yapabileceği bir şey olmalıydı. Uzanmasındaki za-manlama hatası, onun adına eksi bir puan... Böyle goller yerse, “Beşiktaş aradığı kaleciyi buldu” genel kanısı, acabaya döner!

Sakatlık nedeniyle değişmesi, onun için bir derece kurtuluş oldu. Devam edip benzer hatalara neden olsa, güven duygusunu kaybederdi.

İlk devredeki savunma hatalarını Erciyes ikinci yarıda da sürdürdü. İkramiye gibi önünde bomboş alan bulan Gökhan Töre, sert ve şık bir golle skoru 2-2’ye getirdi.

İkinci kez kazanılan beraberlik, istekli ama biraz savruk olan Beşiktaş’ı daha sorumlu oynamaya zorladı. Ya da davet etti...  Beşiktaş bu toparlanışında gene zorlanıyordu ama, hiç olmazsa 3 puanı almaya niyetli ve gayretli olduğunu gösteriyordu. Bu da iyi bir şey!

*    *      *

Nitekim bunun sonuçları geldi. Almeida’nın o ana kadar pozisyonlardan kaçan saklı adam durumuna rağmen, Escude açığı kapatan adam oldu. Kafa atmak için bulduğu holü, golü ve rolü güzeldi. İki kez yenilgiden sıyrılıp maçı galip bitirmek, yürek ister.

Takımda bu yürek vardı.