Tam bir monşersin..!

Cumhurbaşkanlığı fiyakasına aldanıp, CMHP tarafından kendisine yapılan teklifin üzerine balıklama atladı. Sadece CB adayı olmanın vereceği  itibarı, bozdurup bozdurupsonuna kadar keyifle harcayacağı  ahir bir ömür hayal etti belki..!Ohh ne steril ve cazip bir  hayat finali, korumalar, teşrifatçılar , karşısında el pençe  divan duracak EKMELeddin tipli  zevatlar, gel keyfim gel..!

EKMELeddin’i aday gösteren çapulcu zihniyet mensuplarının yıllar önce  “KabeArabın olsun bize Çankaya yeter”  diyerek kıblelerini çevirdikleri tepedeki pembe köşkte, kuş sesleri arasında mışıl mışıl istirahat etme hayali cazip gelmiştir, belki... Darbeci ,diktatör ve millet düşmanı hayat süren leşlerin cicili bicili  süslü monşerik  iltifatları  ile donatılmış resepsiyonlarda endam sürtmeler,dava ve maksadı olmayan, köklerinden kopuk  bedenlerin kariyer planlamasında olması gayet doğaldır..!

Son geldiğinde, emri hak vaki olduğunda da, itibarlı  devlet merasimli CB cenaze töreni ve pahalı bir merkezi arazi üzerine kondurulmuş ihtişamlı bir türbede geçirilecek kabir hayatı planlamıştır, kim bilir..! Mimarisi kayda değer olacağı kesin türbenin toprak altı  nice olur, Allah bilir..!

Gerçekten de böyle bir planlama yapmış olma ihtimali çok yüksek,EKMELeddin’in... Çünkü monşerlik gereği kariyer planlaması böyledir…Doğup serpildiğin şartlar, geldiğin yer, mezhebin, meşrebin çok önemli değildir, monşer kültürüne tuş olmuş bedenler için...

Okulda sınıfı geçmek için kırk takla atarsın hocalarına, arkadaşlarına… Üniversite hayatında akademik kariyer sınıflarını geçerken de değerlerini evde bırakır iyi geçinirsin masonik hocalarınla, doçent olmak profesör olmak için sırnaşırsın bir kısım locaların burunlarına halka taktığı öğretim şebekesi mensuplarına…

Ufak ufak ayağın kayar… Camilerde,  dini iklimlerde görünürsün belki, medeniyet kültürüyle, sanatıyla ilgilenirsin , edebi kelimelerle kurduğun  süslü cümleler  ve bir kaç lisana hakimiyetinden dolayı “ooo çok kültürlü bir adam  bu beyefendi”iltifatlarını işitirsin çevrenden belki, ama  sen,zavallı bir monşersindir aslında..!

Sabahları merasimle kalkarsın kuş tüyü yatağından,hemen yakınında bekleyen röpteşambırını üzerine çekersin, son derece kibar ve marka özelliği taşıyan deri terliklerini ayağına iliştirip büyücek bir salonu andıran yatak odandan dışarı doğru süzülür uyku mahmurluğunu dağıtmak için yalandan dolaşırsın malikânende, cömert harcama ile teşrif edilmiş banyonda tıraşını olup duşunu alırsın, aftır şevini ve kokularını sürünüp kıyafet odasına geçersin…Orta dereceli bir mağaza doluluğundaki gardırobundan  biraz nazlanarak seçtiğin takım elbiseni  giyip yemek odasında hazırlanmış  kuş sütlü mükellef masaya oturursun kahvaltını yapmak üzere….

Vakit öğleye yaklaşmıştır… Kariyer planlamana uygun, yalakalıklarla yakaladığın iyi maaşlı  ofisinegeçersin özel şoförünün kumandasında, makam odana girer girmez peşinden yetiştirilen kahveni yudumlarsın, bu arada en fazla  bir iki dosyaya göz atarken  iş görüşmesi mahiyetinde bir kaç telefon bağlanır ve süslü ağdalı cümlelerle görüşmelerini gerçekleştirirsin… O görüşmelerde monşerik mihraklardan gelen talepleri büyük bir alicenaplıkla halledersin, ama Milletin dertlerine deva olacak olan talepleri olgunlaşması için beklemeye aldırırsın..!

Bir kaç saati  dolduracak günlük mesain bitmiştir, çok yorulmuşsundur artık,bohem bir akşam yemeği randevuna hazırlık yapasın..! Yemekli akşam randevusunda şuh atmosferli masanın konusu, misafirlerin yemek  ve  lokanta tercihleri ile alakalıdır..!

Belki, dünya gündeminde önemli bir yer tuttuğu için  konu biraz  da işgal altındaki vatanları, namusları için mücadele eden ümmete de gelebilir.! Ve inim inim inleyen ümmetin, kültür seviyesi tartışılır, akıllı davranamadıkları meze olur masya, güçlü egemenlerle iyi geçinmenin tartışılmaz haklılığı müzakere edilir… Yoksa ölüm mukadderdir, “terörist” saldırılara karşı muktedirlerin de kendisini korumada haklılık payı takdir edilir,  hayat sürerken ayakta ölmüş monşerlere nezdinde..!

Ve monşer, her zaman güçlünün önünde eğilir, güçsüze de haddini bildirir..!O kadar uzaktır ki,hiç bilmez omuzlarına bastığı milletin halini,fransız’dır  çünkü monşer..!

Kendisini allayıp pullayıp CB adayı gösterirler, Prof. ünvanlı bilim adamı diye pazarlansa da önündeki hazır kâğıdı bile okuyamaz, kem küm kan ter içinde kalır metin bitene kadar…

Milletten uzak olduğu için “ekmek” vaat eder, zavallı..! Halbuki Millet CMHP  devrini tarihin çöplüğüne gömüp üzerine beton dökmüştür,yokluk devirleri bitmiştir..!Millet zenginleşmiş kebap yemeğe, tatlı yemeğe başlamıştır… “Karneli” ekmek dönemi kapanıp , pasta dönemi başlamıştır..!

Milletin karnı tok, feraseti açıktır,  yemez böyle ucuzlukları..!Millet kime zalim diyorsa ona zalim diyerek duruşunu gösteren yiğitle beraberdir… Millet hem içerde hem dışarda hakkı üstün tutan yiğitle beraberdir… Millet her fatiha ile konuşmasına başlayanlara aldanmaz,Fatihanın gereğini icra edenlerle bütünleşir…

Millet, yemeyip yedirdiği,giymeyip giydirdiği, okuyup da memleketine milletine hizmet etsin diye beslediği, sırtında bir yerlere getirip taşıdığı saray süsümonşerleriiyi bellemiştir…

Ey Azizler, felan diyerek örtmeye çalışsan da MONŞER denince bizim anladığımız bellidir..!

Ve sen TAM BİR MONŞERSİN..!