Tam zamanı...

Sinema dünyasının en sevilen isimlerinden biriydi Robin Williams, 63 yaşında öldü. Dün gece yayına sokulanı olduğunu zannetmiyorum ama ama Ölü ozanlar Derneği’nden tutun da Günaydın Vietnam’a ve İyi Dostum’a 
kadar başarılı bir sürü filmden bahsetmek mümkündür. 

Başta D-Smart ve Digiturk gibi platformlar bu usta sanatçının arkasından Robin Williams filmleri haftası başlatabilirler mesela. Pazar geceleri sinema kuşağı açan kanallar saydığım filmlerden bir kısmını ekrana getirebilirler. Fırsatçılık değil bir sanatçıya saygı olur bunun adı.

Üstüne üstlük 
Ölü Ozanlar Derneği gibi kült filmlere yetişememiş kuşaklara da Robin Williams’ı tanıtma fırsatı olur. 

Doğru yer değil...

Show Tv Muhteşem Yüzyıl’ın tekrarını PT2 kuşağına koydu. Kanal D’de Ulan İstanbul, Star Tv’de Kaçak Gelinler devam ederken yayına giren Muhteşem Yüzyıl elbette istenen sonucu alamadı, ilk 100’de 17. sıraya oturdu. İki açıdan bu yayın saati bana garip geldi. Birincisi bir kanal düşünün ki önce Güldür Güldür Show’un tekrarı ardından da Muhteşem Yüzyıl tekrarıyla gece bitiriyor.

Televizyonculuk adına sıfır üretim bir gece ama hadi yaz ekranı deyip geçelim bir kalem onu, hemen her kanal benzer durumda. Muhteşem Yüzyıl’ın yeri acaba PT2 mi olmalı yoksa oradan ana haber önüne mi taşınmalı? Show Haber’in önündeki Fatih Harbiye, ana haber önü yayınlarda sadece Fox Tv’deki Çocuklar Duymasın’ı geçebilmiş o da kıl payı farkla yani arka arkaya gelmişler.

Hele AB Grubu’nda, Fatih Harbiye eğlence kanallarının ana haber önündeki yayınlar arasında son sırayı almış. 
Fox Tv’deki Çocuklar Duymasın Fatih Portakal’a iyi seyirci bırakmış o da 
üzerine koymuş.

Ama total’de 9. olan Show Anahaber bülteni AB’de çok kötü bir reytingle başlamış ve ancak 33. sıraya kadar yükselebilmiş. Yine kendileri bilir ama bana göre Show Tv Muhteşem Yüzyıl’ın yerini değiştirmeli ana haberin önünü kuvvetlendirilmeli.

Teşekkürler TRT

Reyting tablosuna baktınız mı? Çocuklar Duymasın hem Fox hem Atv’de tekrar edildi. Güldür Güldür hem Show Tv hem de Fox Tv’de... Arka Sokaklar üst üste 2 tekrar bölüm yayınladı. Star Tv’de de tekrar programlar vardı.

Böyle bir ortamda Baba filmini yayınladı TRT. Çok büyük bir reyting almadı belki ama en azından kaliteli bir iş ekrana gelmiş oldu.