Taraftara hayal satmayın!

Lafla peynir gemisinin yürümediği birinci Napoli maçında kendini gösterdi. İkincisini oynamak için hazırlanan Trabzonspor takımını yönetenler lütfen taraftarın duyguları ile oynamaya çalışıp umut verici konuşmalar yapmasın.

Tabi ki Trabzonspor havlu atmayacak ama gerçekleri de görmek gerekir.

Napoli maçında oynanacak ve alınacak netice birinci maçın yol kazası olduğunu, bu tip maçları Trabzonspor’un çok oynadığını hatta daha güçlü rakiplere karşı mücadele ettiğini ama ilk maçtaki kadar mahkum oynadığı hiç bir maçın olmadığını da İtalya’da ortaya koymalı.

Nasıl mı?

Trabzonspor teknik direktörü savunmasının kötü olduğunu bizden daha iyi görüyor olmalı. O zaman savunma hatalarını en aza indirmek için orta sahayı kalabalık tutup kontra ile gol aramalı.

Bence elindeki kadroda savunma ve orta sahayı rahatlatacak en önemli isim Zeki’dir. Ama Zeki de uzun zamandır bir kapris uğruna takımdan uzak tutuldu ne kadar başarılı olabilir o da soru işareti.

Cardozo Allah için iyi profesyonel, elinden geleni yapmaya çalışıyor ama deplasmanda takımına faydalı olma şansı ne kadar? Yetkilinin iyi karar vermesi gerek.

Aslında Trabzonspor’un teknik kadrosu için çok rahat bir maç olmalı. Zaten birinci maçta farklı yenilmişsin ve taraftarın beklentisi çok fazla yok sadece rezil olmayın diyor olabilirler. Bu ortamlar futbolcunun beklentiyi aştığı ortamlardır. 

Trabzonspor İtalya’da ilk toplara hamleleri iyi olur savunma derinliğine adam sızdırmazlarsa Napoli takımı mutlaka açık verecektir. 

Ne kadar değerlendirilir onu bilmek çok zor.

Üzülmeye hiç gerek yoktur. Futbol var olduğunca Trabzonspor bu tip maçlara katılacaktır. Bu skorlardan camia olarak ders çıkarmanın yoluna gitmek gerek.