Tarhan Erdem boşuna üzülüyor!

Tarhan Erdem perşembe günü ‘Temiz Seçim Platformu, amaç nedir?!?’ başlıklı şahane ve mutlaka okunması gereken bir yazı kaleme aldı.  ‘Seçimlerde dürüstlük ve şeffaflık sağlanması için platform ve dernek’ gibi girişimlerin gerekliliğine dikkat çektiği yazısında TSP’nin bu bağlamda tam bir hayal kırıklığı olduğunu söylüyor. Ancak yazısında benim anlayamadığım bir de üzüntüsünü dile getiriyor.

Erdem “TSP’liler arasında, Sayın Hikmet Sami Türk’ü” görünce çok üzüldüğünü ve sebebini de “Onun, TSP’nin amaç ve hedeflerinin söyleneceğini sanarak o fotoğrafta bulunduğuna inanmak istiyorum” diyerek açıklıyor.

Hangi saiklerle olduğunu bilmiyorum ancak “Tanırım kendisini iyi çocuktur. Mutlaka yanlışlıkla yer almıştır zira kendisi açık maddi hatalara ve dedikodulara dayanan iddialara haklılık kazandıracak birlikteliklere omuz vermez” diyor Hikmet Sami Türk için.

Temiz Seçim Platformu hayal kırıklığına uğratırken Hikmet Sami Türk’ü orada görmek üzmüş Tarhan’ı.

***

TSP yeni kurulmuş, henüz birkaç günlük, çiçeği burnunda taze bir platformcuk anlayacağınız. Platformun sözcüsü eski bakanlardan Yaşar Okuyan! Ankara’da kameralar ve objektifler karşısına çıkarak ‘sandığımızı koruyalım, sandığımıza sahip çıkalım’ temalı bir basın toplantısı düzenlemişler ve demişler ki:

2007 yılından başlayarak yapılan tüm seçimlerde seçimin dürüstlüğüne ve şeffaflığına ilişkin birçok olumsuzlar yaşanmıştır!

Parmak boyasının kaldırılması mükerrer oya olanak sağlamıştır. AK Parti özellikle kendisine oy vermeyecekler üzerinde tuhaf oyunlar oynamakta, sahte üyeler kaydetmekte, habersiz ikametgah değişiklikleri yapmakta.

Ve demişler ki:

AK Parti Suriyeli göçmenlere oy kullandırabilir hatta seçmen olmayanlara, ölmüş olanlara, yurtdışında olanlara...  Tüm kamuoyunda ‘AK Partinin hayali seçmenlere oy kullandıracağı’ endişesi yaygınmış! Yani diyorlar ki “7 ay sonra AK Parti yerel seçimlerde yine kazanırsa bu halkın kendilerine gösterdiği teveccühten değil. Sandıklarda şaibe var!” Anlayacağınız “Ağaçlar söküyorlar” diyen Taksim Dayanışması out! ‘Sandıklarda şaibe var” diyen Temiz Seçim Platformu in! Ya da şöyle mi söylemeliyim “ağaç”ları korumaktan “sandık”ları korumaya geçmiş bulunuyoruz!

Bu durumda ellerinde naftalinlerle sokaklara dökülmeleri yakındır.

“Ağaçları söküyorlar’ diyen Taksim Dayanışması hangi kırk benzemezden oluşuyorsa TSP’de de durum farklı değil.

‘Tayyip Çankaya’ya çıkacak. Bundan eminim. Ancak, Çankaya’da bir tek Cumhurbaşkanlığı köşkü yok, Yüce Divan da orada!’ diyeni de TSP’de!  ‘Cumhuriyet yıkılıyor, gidiyor, bunu durduracak orduyu göreve çağırıyoruz.’ diyeni de!

Hatta ‘İslamcılık böyledir. Hem yüzlerce yıl öncesinde ortaya çıkan bir şiir kitabına göre siyaset yapacaksın, sonra kalkıp ben kabile şefi değilim diyeceksin!’ diyen şuursuzu da TSP’nin içinde konumlanmış durumda.

Eski rejim özlemi çeken siyasetçisinden akademisyenine, sanatçısından tiyatrocusuna, yazarından televizyoncusuna, iş adamından STK’cısına, odacısından borsacısına kimi arasanız, kimi sorsanız selam çakıyor ‘buradayım’ diye!

***

Tarhan Erdem bir taraftan ‘amaç nedir?’ haklı sorularını sorup, diğer taraftan TSP’nin ortaya attığı iddiaları birer birer cevaplarken Hikmet Sami Türk’ün bu oluşumun içerisinde yer almasına da üzüldüğünü dillendirmiş.

Oysa şaşırmasına gerek yok.

“28 Şubat darbe değildir, hükümet devrilmemiştir, kendisi istifa etmiştir” diyen Hikmet Sami Türk’ten başkası değil. 28 Şubat’ı darbe kabul etmeyen birisinin asılsız iddialarla ‘sandığı şaibeli’ hale getirecek bir oluşumun içerisinde yer almasından daha doğal ne olabilir ki?

Görünen o ki...

Gezi eylemleriyle başlayıp Türkiye’nin geneline yaydıkları olaylar zinciri devam edecek ve önümüzdeki günlerde bunun gibi pek çok platformcuklar, dayanışmalar çıkacak ortaya.

‘Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!’ diyen Taksim Dayanışması 15 Haziran’daki basın açıklamasında hatırlıyor musunuz? ‘Bugünden itibaren tüm yurtta ve hatta dünyaya yayılan mücadelemizden gelen dinamizmle ve gücümüzle direnişimizi devam ettireceğiz!” Direnişlerini devam ettiriyorlar ettirmesine de keşke komik duruma düşmeseler bari. AK Parti’ye oy veren göbeğini kaşıyan adamlara şimdi bir de Suriyeli mülteciler eklendi iyi mi?