Tarihi skandalı yönetim önledi

Hakan Şükür ve Arif’in genel kurulda oy birliğiyle korunması kulüp tarihinde kara bir lekeydi. Maalesef genel kurul üyeleri 25 milyon Galatasaray taraftarının sesi olamadı. Ama yönetim krize zamanında el koyarak büyük bir skandala ‘dur’ dedi.

GALATASARAY Kulübü’nün önceki gün yapılan yıllık olağan mali genel kurulunda, büyük bir skandal yaşandı. Bu olay Galatasaray’a sürülen kara bir lekeydi. Genel kurula katılan üyeler 25 milyonluk G.Saray taraftarının sesi olamamıştır.

Yine bu olay olurken İzmir Marşı’nın okunması da çok çirkin bir yaklaşım. İzmir Marşı’nı ben de severek zevkle okuyorum. Ancak olayın marşla bağdaştırılması yanlış bir tutumdur. 15 Temmuz’u unutanlara sesleniyorum. Bu olaya sebebiyet verenlerle birlikte olanları korumaya utanmadınız mı?

Bu öyle sizin düşündüğünüz gibi hafife alınacak bir mesele değildir. Vatan, devlet, millet meselesidir. Suçsuz olsalardı Türkiye’den kaçmazlar, adalet önünde hesap verirlerdi. Bunları Galatasaray genel kurulunun sahiplenmesi kabul edilemez. Bu büyük bir depremdir. Bana göre yüzyılın hatasıdır.

Bu büyük ayıbı, bu kara lekeyi temizleyecek tek bir yol vardı. Nitekim Galatasaray Yönetimi tam zamanında hareket etti. Dün acilen toplanan Başkan Dursun Özbek ve yöneticilerin ihraç kararını alması çok yerindedir. Kendilerini tebrik ediyorum. Krize zamanında el koyarak, skandala izin vermediler.