Taşlar yerinden oynarken...

Rıdvan Dilmen, NTV’den ayrılır mı diye başladığımız haftayı Şansal Büyüka, Lig Tv’den ayrılacak mı sorusuyla bitirdik. Türkiye’de bir gecede kurulmuş nadir kanallardan biridir Lig TV.

Bir gece o kanalı kuran kişi de Şansal Büyüka’dır. Bugün Acun Ilıcalı başta olmak üzere  bir sürü televizyon yıldızını yetiştiren isimdir Şansal Büyüka. Hatta lig maçları Show Tv’de yayınlandığı dönemde, Kanal D’de, hiç görüntü olmadan, en fazla reyting alan spor programını da yapan kişidir.

Futbol medyasının karar vericisi, belirleyicisi ya da daha kötüsünü söyleyenler de vardır ama by-pass ameliyatı olduğu gün NTV Spor’da spikerlik yapan kızı yayındaydı.

Bu nasıl belirleyici olmak ya da ötesiyse buyurun siz karar verin artık.

***

Şansal Büyüka’ya Lig Tv’de olduğu dönemde teklif götüren çok kanal oldu.

Erman Toroğlu, Lig Tv’den yollandığında yarım sezon yayın yapmadı Şansal Büyüka. Kurduğu kanalı biraz çocuğu gibi görme hali vardır, başka türlü olsa belki de giderdi,bilmiyorum. Şimdi gider mi, son ana kadar kimse emin olamaz...

***

Peki Şansal Büyüka giderse ne olur? Maçları yayınladığı sürece Lig Tv fazla sallanmaz, bir de üzerine Rıdvan Dilmen’i alırsa sorun yaşamaz.

 Lig Tv’nin zaten asıl derdi Maraton programı değil diğer saat ve günlerdeki yayınlar. Bir maç yayınına alınabilecek reklam süresi belli.

Hadi maçın ardından da  taze görüntüler, röportajlar, 3 kuşak 5 kuşak reklam geldi diyelim. Kanalın asıl derdi maç oynanmayan haftalarda seyredilmek ve reklam alabilmek.

İçerik olarak çok şey denendi, hedeflenen noktaya ulaşmak pek mümkün olmadı.

***

Acun Ilıcalı, kanalında futbolun yer almasını şiddetle istiyor.

Ancak sorun şu ki, TV 8’e en fazla reyting getiren işler ile büyük maçların oynandığı ve Maraton’un yayına girdiği saatler hemen hemen aynı.

Şansal Büyüka’nın herkes konuştuktan sonra ki bir saatte ya da günde yayın yapmasını beklemek zor. 

Kaldı ki TV 8 reyting üzerine işleyen bir kanal, görüntü de olmadan ilk 10’a girmeyecek bir Maraton programı uzun vadede sıkıntı olur. O yüzden şimdiden bu iş bitti demesin kimse....