Taşlar yerine oturuyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Birleşmiş Milletler 74’üncü Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmayla sadece mazlumların, ezilenlerin, sömürülenlerin değil, insan olma haysiyetini taşıyan herkesin sesi oldu.

Küresel zulme, işgale, katliama “Van münit” dediği; küresel çeteye “Dünya 5’ten büyüktür” diye ihtar çektiği günden beridir hedef hâline gelen Başkan Erdoğan her şeye rağmen geri adım atmıyor. 

Kendisini yatakta basıp şafakta asmayı planlayanların suikast teşebbüsleri, ihanetler, iftiralar, istihzâlar onu yolundan döndürmüyor. Bu sâbitkadem tavrı ona remz şahsiyet hüviyetini kazandırdı. Haksızlıklar karşısında sesini çıkartamayan, duyuramayanların gür sesidir Başkan Erdoğan.

Başkan Erdoğan’ın Birleşmiş Milletler’deki konuşmasını görmezden gelenleri, karikatürize etmeye çalışanları zavallıklarıyla başbaşa bırakalım ve Birleşmiş Milletler Genel Kurulu için ABD’ye giden Başkan Erdoğan’ın katıldığı bir programda konuşan İmam Wahhaj’ın ne dediğine kulak kesilelim. Kuzey Amerika Müslüman Birliği Lideri ve New York Brooklyn Takva Mescidi kurucu imamı Siraj Wahhaj şunları söylüyor: “Müslümanların merkezi liderliğe ihtiyacı var, çözüm bu. Bu başkanlığın Türkiye’den geleceğine dair hislerim var. Tek yapmamız gereken şey beklemek ve Başkan'ın neler yaptığını görmek olacak. Biz New York'takiler sizi seviyoruz. Burada istediğiniz kadar kalabilirsiniz.”

İmam Wahhaj 100 yıldır mahrum olduğumuz merkezi liderliğe vurgu yaparken, bunun Türkiye’de gerçekleşeceğine dair hislerinin olduğunu söylemesi de içimizdeki kuduz İslâm düşmanlarından mâadâ bazı İslâmcıları da rahatsız etmiş olacak ki menfi anlamda bile bahsetmediler. “Bayrak düştüğü yerden kalkar” dediğimizde bizleri hamasetle ve ümmetçi olmamakla suçlayanlar İmam Wahhaj’a henüz bir şey demediler, diyemediler!

Mezkûr sözleriyle İmam Wahhaj’ın yaptığı, “Ölsek de mezarımızdan konuşuruz” diyen Üstad Necip Fazıl’ın yarım asır önce söylediği, “Dünya bir inkılâp bekliyor... Dünyanın beklediği bu inkılâp, üç daire hâlinde... Dış daire dünya, içindeki daire İslâm  lemi, onun da içinde Türkiye... Asıl Türkiye... Merkez Türkiye.” sözlerine 2019 yılında ABD’de mikrofon olmaktı; kendisine sonsuz teşekkürler...

İmam Wahhaj gibi düşünen milyarlarca insanın gözü Türkiye’de ve Başkan Erdoğan’dayken bizlerin ihtirasdan gözleri kör olmuş muhterisleri histeri nöbetleriyle başbaşa bırakıp işimize bakmalıyız. Mesuliyetimiz çok büyük! 

Başkan Erdoğan’ın BM’deki konuşması, konuşmanın içeriğine uygun görsel unsurlarla desteklenmiş video, fotoğraflarla devamlı gündemde tutulmalı. Gerekirse kitap halinde basılıp dağıtılmalı. Hâkezâ İmam Wahhaj’ın konuşmasının tamamı da altyazılı video ve fotoğraflarla…

İmam Wahhaj’ın mezkûr konuşmayı yaptığı programda konuşan diğer Müslüman temsilcilerinin konuşmaları da tercüme edilip yayılmalı. 

Düşman Başkan Erdoğan’ın remz şahsiyet hüviyetini görmezden gelip ademe mahkûm ederken ve en mühimi Başkan Erdoğan can pahasına istikametini korurken ve 100 yıl önce dağılan taşlar tekrar yerine otururken “video ve görsel hazırlanmalı diye konuşmamalıyız” değil mi AK Parti teşkilâtındaki kardeşlerim!