Tatilciler için tatil vakti

Seçimler bitti, okullar kapandı, yıllık izinler alındı ve Türkiye için tatil vakti geldi.  2018 turizm sezonunda Türkiye rekorların kırılacağı bir yıla koşuyor.  Peki tatil planınızı yaptınız mı?

Bu hafta tatilci bakışı diyerek son zamanlarda sizlerden sıkça gelen, 'Neler tavsiye edersiniz, otel fiyatları çok pahalı, yer bulamıyoruz, ne yapmalıyız, hangi tatil bölgesini tavsiye edersiniz' gibi sorularınıza bir nebze olsun yanıt olabilecek, katkı sağlayabilecek deneyim, tecrübe ve fikirlerimi müsaadenizle paylaşmak istiyorum. 

 

Tatilciye dip notlar

Öncelikle ifade etmek isterim ki yaz tatili ve otel konaklama adresleri denilince Türkiye sadece Antalya, Çeşme, Bodrum otellerinden ibaret değil. Evet çok haklısınız temmuz ayı için 5 günlük konaklama Çeşme Alacatı’da herşeydahil bir otelin 2 kişilik oda fiyatı 8.200 TL... Bodrum’da ise hersey dahil bir otelin 7.600 TL... Antalya Belek’te 8.750 TL ve bu fiyatlar standart oda fiyatları...

Bu, orta halli gelire sahip bir aile için yüksek gelecektir. Peki ne yapacağız derseniz erken rezervasyon fırsatları, alternatif tatil tarihleri, alternatif tatil bölgelerini değerlendirebilirsiniz.  

Kuzey Kıbrıs’ta 3.000 TL ile 5000 TL arası 5 gece konaklama, İğneada'da yarım pansiyon konaklama bir otel 5 gece konaklamalı 2.000 TL, yine farklı alternatif  bölgeler Avşa, Erdek, Şarkköy, Enez, Erikli, Saroz, Assos, Edremit, Akçay, Ayvalık, Ören, Dikili, Seferihisar, Foça, Didim , Marmaris, Fethiye, İskenderun, Hatay Arsuz gibi tatil beldelerinde farklı konaklama alternatifleri ve fiyatlarıyla tatilinizi değerlendirebilirsiniz.

Ya da hem gezip hem görüp eğlenerek dinlenerek yeni yerler görerek uygun fiyatlarla güvenilir bir seyahat acentası ile ülkemizin dört bir yanını kültür turları ile keşfedebilirsiniz. Vizesiz Balkan turları da ekonomik bir bütçeyle tatil planlarınız arasında olabilir.

Sonuç itibariyle fırsat, imkan ve bütçe ayırıp koca bir yılın yorgunluğunu atmak ve iyi bir tatil yapmak için hayal kuruyorsunuz ve o tatilin belki de bir yıl daha telafisi olmayacak.

Sevdiklerinizle beraber umduğunuz gibi bir tatil geçirmeniz dileğimle... Haftaya görüşmek üzere tatil tadında kalın.