Tebrikler Eczacı

Polonya’da Dörtlü Finaller’de iki gün boyunca yaşadığımız güzelliklerin içimizde yarattığı duyguları anlatmak mümkün değil. Aynı zamanda ülkemizde spor adına kurşunların konuştuğu yerde bizim susup, nerede yanlış yapıyoruz diye düşünmemiz lazım. Bu güzel ortamda oynanan maçların final gününde ilk maçta gülen taraf Vakıfbank oldu. Rasic ve Gözde’nin mükemmel oyununa, Guidetti’nin bir gün geç de olsa yaptığı Robin-Kübra değişikliği ile 3-0 gibi net bir skorla galip gelerek 3. olmayı başardı.

Final maçına gelince, ilk sette başa baş giden mücadelede Gözde, Nilay ile Neslihan, Asuman ikili değişikliğiyle hareketlenen Eczacıbaşı setin sonlarında 22-20 öne geçmeyi başardı. Poljak’ın file üstündeki çabalarıyla ve bloğuyla bu seti 25-22 kazanmayı bildi. Daha sonra ikinci sette De La Cruz hücumda, Larson da defansta takımı rahatlatınca ve Gözde’nin hücum istikrarıyla bu seti de 25-20 kazandı. Üçüncü sette heyecan son sayıya kadar sürdü. İki takımın antrenörleri bir takım değişikliklerle oyuna müdahale etse de kazanan Eczacıbaşı oldu. İki takımı mukayese ettiğimizde en bariz fark, orta oyuncuların kapasitesi olarak ortaya çıkıyor. İtalyan Yamamay’da Lyubushkina ve Pisani kısa boylu çabuk oyuncular. Karşılarında hem sıçrayan hem de rakiplerinden en az 10 cm uzun olan Poljak ve Fürst olunca hem blokta hem de Nilay’ın ortadan attığı paslarda hücumda çok üstün olmaları Eczacıbaşı’nın işini kolaylaştırdı.

Maçın yıldızlarını saymak için bütün kadroyu söylemek gerekir. Bazıları daha parlak yıldızdı. Özellikle Gözde Yılmaz mükemmel oynadı. Sahanın her yerinde vardı. Ama hücumda bundan sonra Türk voleybolunun geleceği benim dedi. Bir diğer kahraman da libero Gülden oldu. Seyreden herkesi kendine hayran bıraktı. Ama bu turnuva sonunda bir noktayı daha vurgulamamız lazım. Eczacıbaşı Antrenörü Caprara maçın her anında çok yerinde müdahalelerle takımını oyundan hiç düşürmedi. Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu kazanmak için yıllardır mücadele eden Eczacıbaşı ailesini ve kulüpte emeği geçen herkesi kutluyorum. Şampiyonluk Türkiye’ye yakışıyor.