Tecavüzcü tecavüzcüdür, katil katildir!

Tecavüzün, tacizin, çocuk istismarının, kadına şiddetin siyaseti, ideolojisi, partisi vesairesi olur mu kardeşim?!.. Olur.. Bal gibi olur..

***

Bakın yine su gibi bir kız çocuğu vahşice öldürüldü.. Ne yaptılar? Önce katilin sosyal medya hesaplarına baktılar. Bizden mi, değil mi? Hangi mahalleye mensup.. Soruldu arkadaş bu sorular.. Ona göre pozisyon almak için. Ona uygun yorum yapmak için. Eğer AK Parti’ye oy vermişse, paçavralarında öyle başlık atmak için.. Yok sol/seküler bir mahalleye mensupsa, ‘genç adama akıl almaz iftira’ diye haber yapabilmek için..

***

Abarttığımı düşünüyorsunuz değil mi? O halde HDP’de yaşanan rezalet turnusol kağıdımız olsun.. Aynı gün bir vekilin eşine şiddet uyguladığı bir diğerinin ise partili bir kadına tecavüz ettiği ortaya çıktı.. Haklı olarak Ensar Vakfı’nda yaşanan rezalet için kıyameti koparanlar nerede? .. “Yargı kararını bekleyelim, sonucu görelim, gerçek mi bilemeyiz..” Ya hu söylendi bu laflar..

***

Şiddet gören kadını susturmaya, şikayetini geri aldırmaya çalıştılar.. Tecavüze uğrayan kadını iffetsiz gibi göstermeye kalktılar.. Zaten istifa etmiş bir adamı bir de partiden atarak kurumsal sorumluluğu tamamen yok ettiler.. ‘Bu münferit bir olaydır’ demeye çalıştılar.. Hangi olay zaten münferit değil ki? Hangi tecavüz parti kararıyla gerçekleştirilir ki? Hepsi münferit.. Ama solcular bir iş yaptığı zaman, daha bir münferit oluyor demek ki..

***

Arkadaş.. Bu konu bugünün konusu değil. Şimdilerde yeniden yayınlanıyor; ‘Öyle bir geçer zaman ki’ adında bir dizi var.. 80’ler Türkiyesi’nde geçiyor.. Bir baktım solcu ‘arkadaş’ bir ‘yakışıklı’, bir ‘zeki’, bir ‘entelektüel’, bir ‘genç kızların peşinden koştuğu’, falan falan.. Muhteşem bir çocuk yani.. Süpermen gibi bir şey.. Aynı dizide bir de sağcı karakter koymuşlar karşısına.. Bildiğin kalas... İzlerken otomatik olarak solcuya hayran kalıp sağcıya gıcık oluyorsun.. Öyledir ya.. Tacizci mahalle camisinin imamı olur.. Eksik tartan Hacı Bakkal olur.. Öyledir yani.. Bu kültürel iktidarı elinde tutan kesimin kendi istediği doğruları topluma norm olarak dayatma operasyonu.. Sinema filminden, diziden çıkıp da gerçek hayata ulaştığında ise HDP’deki gibi bir ikiyüzlülüğü beraberinde getirir.. Bırakın artık bu sahtekarlığı.. Tecavüzcü tecavüzcüdür, katil katildir.. İdeolojisi, siyaseti falan olmaz bu hikayenin..