Tecrübe kazandı

Fenerbahçe çok zayıf 3. lig temsilcisi Bayburt İl Özel İdare karşısında kolay maç kazandı. Kazandı kazanmasına ama öyle ahım-şahım iyi de futbol sergilemedi. İlk yarı Bayburt İl Özel İdare, Fenerbahçe kalesi önünde çok önemli gol pozisyonları bulmasına rağmen telaşlı ve aceleci tavırları nedeniyle golleri kaçırdı.

Fenerbahçe ise Pierre Webo’nun 2’nci dakikada attığı golle öne geçti. Daha sonrasında kazanılan Bayburt penaltılarının birincisinde Kazım golü kaçırıp topu kaleci Mert’e teslim etti. İkinci penaltıda ise gole çeviren oldu. Daha sonrasında gelişen bir akında Fenerbahçe, Webo ile bir kez daha gol kaydederek rahatlayan oldu.

Sarı-Lacivertliler oyunun ilk yarısında iyi futbol sergilemedi. İkinci yarıda biraz kımıldadı. Mehmet Topuz’la da üçüncü gol gelince, skoru yakalamış oldu.

Dikkatle izlemek durumunda kaldığım Diego Ribas, sakatlıktan yeni çıkmasından kaynaklanan verimsiz ayakların sahibi gözüktü. Ligin birinci yarısı bitmek üzere olmasına rağmen hala Diego’dan beklenen performansı göremiyoruz. Fenerbahçe’de dikkatimizi çeken biraz Alper Potuk vardı. O da çok müsait bir pozisyonda golü kaçırdı.

Bayburt İl Özel İdare kendi sahasında Fenerbahçe karşısında ilk yarı iyi direndi, pozisyonlar da buldu ama ikinci yarıda ne yazık ki kondisyon yetersizliğinden maça havlu attı, ilk yarıdaki gibi pozisyonlar bulamadı.

Fenerbahçe çok kolay bir şekilde, zorlanmadan angarya görmüş olduğu bu kupada, rahat bir kazançla yoluna devam eder gözüktü.

Hakemin Bayburt İl Özel İdare lehine vermiş olduğu iki penaltı da bana göre doğru karardı. Egemen ilk yarıda görev aldığı süre içinde onu da daha hazır görmedik. Zaten Fenerbahçeli futbolcuların geneline baktığımızda sahada çırpınan gençler, idare eden tecrübeliler vardı.