Tek devrelik Fenerbahçe

Fenerbahçe ilk yarısını kötü oynadığı maçtan farklı galibiyetle ayrıldı. Ancak bu skor kimseyi aldatmasın. Fener 5 gole rağmen rakibini ezen bir görüntüde değildi. İsmail Kartal, 16 hafta aradan sonra Diego-Topal-Emre üçlüsünü ortada bir arada denedi. Ancak olmadı.. Emre sakatlıktan yeni çıkmış, Diego eski gücünde değil... Fenerbahçe ilk yarıda orta alanda top tutamadı, savunma zor anlar yaşadı, rakibine çok pozisyon verdi.

İsmail hoca forvette 5 hafta sonra Kuyt-Emenike-Sow üçlüsünü denedi.. Gaziantep’e daha önce 4 golü bulunan Emenike, 7. dakikada Kuyt’ın nefis aşırmasını filelere bırakarak Fenerbahçe’yi öne geçirdi. 14’ten sonra ise Gaziantep akın akın Fenerbahçe kalesine gelmeye başladı. Bu dakikada Muhammed Demir’in şutunu kale önünde Caner çıkarırken, 16’da Mustafa’nın şutunu da yine kaleye giderken Alves çıkardı. Bu iki pozisyon Fenerbahçe defansında bir anda paniğe yol açtı. Emre, Diego’yu savunmaya yardım etmesi konusunda sürekli uyardı. 26’da Vitor’un sert şutunu kaleci Mert Günok ayakları ile önlerken, Erdem’in kafa şutu da az farklı dışarı çıktı. Fenerbahçe’nin imdadına hakemin ilk yarıyı bitiren düdüğü yetişti.

İkinci 45’de İsmail Kartal, Diego’yu çıkarıp son haftaların formda ismi Selçuk’u oyuna aldı. Bu akıllı değişiklik Gaziantep’in hızını keserken, nefes alan Fenerbahçe forveti de rahatlıkla sonuca gitmeyi başardı. Zaten İsmail hocanın formda olan bu oyuncuyu kulübede tutması hataydı.

Dakikalar 58’i gösterdiğinde Sow soldan adrese teslim bir orta yaptı. İlk golün asistini yapan Kuyt bu defa şık bir kafa vuruşu ile takımını 2-0 öne geçirdi.

Bu skor sarı-lacivertli ekibi bir hayli rahatlattı. 2 dakika sonra Caner soldan sıfıra kadar indi çevirdiği topu Sow filelere gönderdi. 68’de Topal’ın pası ile Sow bir kez daha sahneye çıktı ve skoru 4-0 yaptı. Emre’nin penaltısı ise skoru belirledi: 5-0.

Fenerbahçe zor anlar yaşadığı maçı ikinci yarıdaki futbolu ile farklı kazanarak yoluna devam etti.