Tekke’den Tekne’ye

Adam Bodrum’da tekneden yazıyor yazısını.. Konusu elalemin teknesi..  

Eskiden ‘tekke’ idi adresi..

Güzel kızlar, Nişantaşı kafeleri, rezidanslar derken ‘tekne’ oldu mekanı..

Bak koçum.. tane tane anlatayım..

Geçen ramazan ayında, bir gün oruç, bir gün iftar, bir gün sahur, bir gün teravih macerası yazdın..

Tüm islâm alemini, oruç tuttuğuna ve tüm kalbinle Ramazan’ı yaşadığına ikna ettiğin gün, önünde viski kadehi duran o tekne fotoğrafı çıktı geldi.. 

Tam 11 Temmuz 2015 günü..

İftara 8 saat kala..

Denizin orta- sında..

Yani senin prensin teknesini yazdığın 11 Temmuz 2016’dan tam bir yıl evvel..

Kendini benim yerime koy. İntikam gibi gelmiyor mu sana da?..

Ne dedin o zaman?

“... Varsın tek kusurumuz iki gün oruç tutmamak olsun. Allah günahlarımızı affetsin..”

Bence de Allah günahlarını affetsin afacan..

Hazır iletişim kanallarını açmışken sorayım;

1) Meslektaşlarına yüklediğin bir ‘burun’ davası vardı. Sahi ne oldu iş? Kalemle yahut daktiloyla mı kırmışlar gerçekten burnunu?

2) Sizin binanın bir camı kırılmıştı. Genç bir politikacıyı hedefe koymuştun o cam yüzünden. O iş ne oldu? Ak Parti teşkilatında mı planlanmış sahiden o saldırı?.

3) 6 aydır beş dakika görüşebilmek için kırk takla attığın Ethem Sancak hâlâ randevu vermedi mi sana?

Bak çok eskilere gidip de üzmedim seni..

Hep güncel konular bunlar.

Haydi sana uğurlar olsun..

Jet Fadıl’dan ne farkın var?

Jet Fadıl olarak bilinen Fadıl Akgündüz’ün mağdur ettiği kişilerden biri de bir savcıymış..

125 bin TL alacağı varmış Akgündüz’den.. Açtığı dava ile Jet Fadıl’ın, Silivri Cezaevi’nden alışveriş yapmak üzere peşin yatırdığı 7 bin TL’ye haciz koydurmuş.. Kanunen olmasa da açıkça görülüyor ki böyle bir para, ‘haczedilemeyecek varlıklar’ arasında olması gerekiyor. Bu savcı aldırttığı bu kararla iyi bir şey yaptığını, Jet Fadıl’a ders verdiğini falan düşünüyor sanırım.. Keşke açsa da Hz. Ali’nin, tam da kılıçtan geçirmek üzereyken yüzüne tüküren düşmana verdiği yanıta baksa..

Ambarlıdere parkı alarm veriyor

Beşiktaş sakinleri, Ihlamur Parkı’nın imara açıldığı iddialarına tepki göstermek isteyince ortalık karıştı biliyorsunuz.. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar parka giderek vatandaşların kaygılarını giderecek bir açıklama yaptı. Doğru mu, yanlış mı yakında görürüz.. 

Ama biz şimdiden ikaz etmiş olalım. Ihlamur Parkı’ndan daha büyük bir dalga Ambarlıdere Parkı tarafından gelecek gibi görünüyor.. Sosyal ağlar; etrafı çevrilen, iş makineleri çalışan, çocuk oyun parkı dağıtılan Ambarlıdere Parkı için çalkalanmaya başladı bile..

Eto’o Alem FM’de

Ünlü futbolcu Eto’o, adını taşıyan vakfın organizasyonunda, dünya yıldızlarını Antalya’da buluşturuyor.. Messi, Neymar, Suarez, Arda gibi isimlerle birlikte bir dünya yıldızı daha forma giyecek. Recep Tayyip Erdoğan.. Bu çok konuşulacak maç öncesi Eto’o, Alem FM’de Adem Metan’ın canlı yayın konuğu oluyor.. Turnuvaya davet edilen Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir’le birlikte katılacakları programı ben de merakla bekliyorum..