Teknik adam hatası

Üç kupalı şampiyon Galatasaray,  Sivasspor deplasmanında ilk 45’te takım olarak tel tel döküldü. 541 dakikadır gol yemeyen kalesinde devleşmiş Muslera, Aatıf’in içeri katederek yaptığı vuruşta üstüne gelen topta,  çok büyük bir hata yaparak topu elleriyle içeri tokatladı. Galatasaray 10.dakikada yediği bu golle 1-0 yenik duruma düştü. İlk yarıda golden sonra Sivasspor’un yine Aatıf’la yakaladığı pozisyon var. Ve yine Yiğidolar, Batuhan son final pasını iyi verse ilk yarı soyunma odasına 2-0 net skorla girecekti. Galatasaray beklenen futbolun çok uzağındaydı. Takım halinde bir doymuşluk ve tükenmişlik ilk gözüme çarpandı.

G.Saray’da maçtan önce açıklanan ilk 11 süpriz oldu hepimize. İyi hoş da Hamza hoca Podolski, Sneijder, Olcan ve Burak arasında tercih yapıyor.  Nedir o tercih? Savunması en az olanı kenarda bırakma tercihi. En son dışarda kalması gereken oyuncu Burak’dır. Sivasspor maçlarında hep gol atmış bir oyuncuyu dışarda bırakmak bence taktiksel ve teknik adamlık hatasıydı.

2 yarıya Sneijder-Burak değişikliği ile başlayan Sarı-Kırmızılılar defansta büyük açıklar verdiler. Her seferinde 4’e 3  gibi eksik adamla yakalandılar. 55’te ceza alanı içinde topla buluşan Aatıf, Bilal’in darbesiyle yerde kaldı ve penaltı kazandı. Penaltıyı gole çeviren Aatıf , durumu 2-0 yaptı. Burak, oyuna girmesi hücumu hareketlendirdi. Selçuk’un asistiyle Kral skoru 2-1’e getirince Aslan ümitlendi. 81’de sahneye bu defa Alman Panzeri Podolski çıktı. Telles’in ortasını kafayla ağlara gönderince Galatasaray eşitliği yakaladı.

Geriye kalan dakikalarda her iki takım da öne geçecek fırsatı yakaladı ama değerlendiremedi. Böylece Galatasaray 2-0 geriye düştüğü maçtan bir puan çıkarmayı başardı. Yine söylüyorum G.Saray’ın en zayıf yanı defansı. Tutanın gol yerse, atanını sen benche oturtursan,  takımın kupalara doymuşsa ve sende egona hakim olamayıp yanlış planlar yaparsan puan kaybı kaçınılmazdır.