Teksas birinci Çarşı ikinci

26. hafta sonunda (9 Nisan 2015’e değin) TFF, 18 Süper Lig kulübüne 8 milyon 680 bin lira para cezası kesti! Gerekçesi, “Çirkin ve kötü tezahürat!” Yanisi kestirmeden şu: Taraftarının kulübüne verdiği zarar.

Bu zarar elbette bununla bitmiyor.

Tribün kapatmalardan ötürü kazanılamayan paralar var...

Avrupa’ya çıkan takımlarda UEFA’dan gelen cezalar var!

Tribünde o anlamsız, dumanı astımlıları ölümcül risklere sokan meşale yakmalara verilen cezalar var. Beşiktaş’ın ödediği 135 bin avro! 400 bin liraya yakın...

Bu toplam 8 milyon 680 bin liranın yarısını şampiyon olmuş beş kulüp ödemiş! Beş kulübün ödediğinin yarısından çoğu da iki kulübe ait!

Bursaspor ve Beşiktaş’a!

Bursaspor’a kesilen cezalar toplamı 1 milyon 302 bin lira!

Beşiktaş’ınki 988 bin lira!

Fenerbahçe’nin 840 bin, Trabzon’un 520 bin lira cezası... En usluları Galatasaray taraftarı... Onlar kulüplerine 360 bin lira ceza ödetmişler!

Bu konuyu çok işliyorum...

Belki taraftarlar duruma bir de buradan bakar ve kendilerine çeki düzen verir diye. Bir yardımım olsun diye. Kimileri yaptıkları taşkınlıklar ile kulüplerine sevgilerini gösterdiklerini sanmaktalar. O sevgi amaçlı hırçınlıklar, kötü ve çirkin tezahüratlar ile gerçekte zararlı olmaktalar sevgililerine.

Hep soruyorum, gene sorayım: Bu nasıl aşk? Bu paralar kulüplerin TFF aracılığı ile ödenen gelirlerinden kesiliyor. Ödemeleri sallayamıyor, gelecek yönetimlere aktaramıyorsunuz! TFF’nin alacağı ‘garantide’ yani.

Bayağı iyi gelir sağlıyorlar TFF’ye...

Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim’in yıllık ödemesinin (3,5 milyon avro, yaklaşık 10 milyon lira) önemli bir kısmı şimdiden kulüplerce sağlanmış durumda!Gelelim sadede:

Bursaspor’un önde gelen gücü Teksas tribünü, Beşiktaş’ın anlı şanlı taraftar grubu Çarşı... Nedir bu durum?

Buna karşı bir sorumluluk duyuyor musunuz?

Buradan kendinize bir pay çıkarıyor musunuz?

Bunu önlemenin çalışmasını yapmanız gerektiğini düşünüyor musunuz?