‘Telekom Battı’ yalanını uyduranlar: Bir daha okuyun!

Sevgili dostlar, dün konuyu detayları ile ele almış ve SADECE MUHALEFET OLSUN DİYE BİRİLERİ TARAFINDAN UYDURULAN YALANLARI VE GERÇEKTE NE OLDUĞUNU YAZMIŞTIM. Bu sabahtan gelen mesajlarda bir detay daha gördüm; yalanları ve karalama kampanyalarını ortaya atanlar “4.7 milyar dolar Telekom’dan çalındı” gibi komik ve bir o kadar cahilce bir başlık arkasına sığınıyorlar. SÖZÜ GEÇEN MEBLAĞ TELEKOM İLE HİÇBİR KURUMSAL BAĞI OLMAYAN SADECE HİSSELERİN İMTİYAZINI ALAN VE TÜRK BANKALARINDAN BAŞKA TİCARİ FAALİYETLERİ İÇİN KREDİ ALAN OTAŞ’IN FAİZLİ BORCU. YANİ BU PARA OTAŞ A.Ş’YE VERİLEN KREDİLERİN (BİR KISMI YABANCI BANKA) ÖDENMEYEN FAİZLİ BAKİYESİ, TELEKOM’DAN ÇIKAN PARA YOK!

Sevgili dostlar, BU VİCDANSIZLARA SÖYLENECEK ÇOK SÖZ VAR AMA...YAZMIYORUM... Bir insanda şeref yoksa hele hele gerçeği bildiği halde sadece zarar vermek için yalanı dolaştıracak kadar vicdansız ve vatansızsa her şeyi yapabilir...

Bakıyorum sosyal medya ortamında koskoca eski bürokratlar, eski-yeni bazı siyasetçiler ve onlara inanarak veya yalana ortak olmak isteyerek sürüye katılanlar şunu yazıyorlar; “Türk Telekom’un bankalara ödeyemediği 4.7 milyar dolar yüzünden bankalar Telekom’a sahip olmak zorunda kalmış”!

BU NOKTADA DÜN YAZDIĞIM GERÇEKLERİ BİR DAHA ALTINI ÇİZEREK YAZIYORUM...

“Söylenenlerin tamamı baştan sona yalan ve uydurma olup gerçek çok farklıdır. Telekom’un özelleştirilmesi sırasında imtiyaz hakkını 2026 yılı vadeli alan şirket OTAŞ A.Ş olup, OTAŞ özelleştirmeden dolayı bütün borcunu ödemiştir. Aynı OTAŞ, başka faaliyetlerinde kullanılmak üzere başta 3 büyük Türk bankası ile birçok yerli-yabancı banka ile arasında kredi ilişkisi kurmuş olup, buradan kaynaklanan borcunu ödeyemediği için, bu borca karşılık olarak yüzde 55 hissesini bankalara devretmiştir. Söz konusu borçlu şirket OTAŞ olup, borç-alacak ilişkisi OTAŞ A.Ş. ile bankalar arasında Telekom harici bir konudur! Adı geçen borcun Telekom A.Ş ile hiçbir ilişkisi yoktur ve Telekom’un faaliyetlerini etkilemesi söz konusu değildir.

Devredilen yüzde 55 hisse 2026 yılına kadar bankalar tarafından sahiplenilecek ve imtiyazın bitmesi ile Türk Telekom’un 2026 yılı sonu itibariyle yüzde 55 hissesi yeniden ‘Devlet’e dönecektir. Halen yüzde 55 üstü hisseler Hazine’ye ve Varlık Fonu’na ait olup bir kısım hisse de halka açık olarak işlem görmektedir.”

Sevgili dostlar, 2026 YILINDA HALKA AÇIK KISMI HARİÇ TAMAMI YENİDEN DEVLET’E DÖNECEK MİLLİ BİR DEĞERİMİZİ BÖYLE YALAN VE BİLGİ KİRLİLİĞİ İLE KARALAMAYA ÇALIŞANLARA SESLENİYORUM; DEVLETİN-MİLLETİN DEĞERLERİNE ZARAR VERİYORSUNUZ, HALKA AÇIK BİR ŞİRKETLE İLGİLİ YALAN HABER YAYARAK VE YAPARAK SERMAYE PİYASASINDA AMATÖR YATIRIMCILARA ZARAR VERİYORSUNUZ, HAKKINIZDA GEREKLİ HUKUKİ GİRİŞİMLER YAPILACAK, İÇİNİZ RAHAT OLSUN!