Televizyon 2013

2013 yılından geriye televizyonculuk adına ilginç dersler kaldı. Birincisi bu sene, sezona damga vuran bir dizi çıkmadı.Ezel ya da Fatmagül’ün Suçu Ne gibi seyirciyi sürükleyen bir yapım göremedik. 

Aksine önceki sezonlardan kalan işler daha çok konuşuldu.

Biraz Karagül biraz Med Cezir diyebiliriz ama sokak boşaltacak kadar etkili işler değiller bunlar da...

***

2013’te ortaya çıkan bir başka önemli gerçek prime-time yayınlarının önemi oldu.

Sezona girerken Show TV prime-time harici bir sürü değişiklik yaptı olmadı aslında olmayacağı da belliydi.Şimdi Kurtlar Vadisi’ni almaya çalışıyorlarmış, alırlarsa perşembe gün birinciliği garanti olur.Artı seyircinin daha fazla uğradığı bir kanal haline gelirler. 

Ama bu noktada biraz kararlı olmaları da gerekiyor. Mesela Firuze, 4 bölüm yayınlandı, iki kere gün değiştirdi, şimdi yayından kalktı.Bu kadar günü değişen dizi, bu kadar sık akış değiştiren kanal seyircide alışkanlık yaratmada zorlanır. 

Kaldı ki şu an Show TV’nin genel bir seyredilmeme problemi var.

***

Esra Erol’a ayrı bir başlık açmak lazım elbette.Bir program Atv’de de Fox TV’de de iyi sonuçlar alıyorsa seyircisini yaratmış demektir. 

Atv’de Müge Anlı’nın programı da bu sene çok konuşuldu, iyi reytingler de aldı. Başka bir kanalda bu kadar iş yapar mı bilmem ama o program da yerini sağlamlaştırdı.

***

Ve komedi... 2013’te mizah dizileri iyi bölümler çıkardılar ama mizah seyircisinde bir gerileme var. 

Seyirci nedense daha çok dram-macera işlerini tercih etti. Böyle gitmeyecektir ama nasıl gideceği biraz da yeni işlerin gücüne bağlı...