Televizyonculuk oynamak...

İki çok ünlü ekran yüzü, sinemada çok başarılı olmuş bir Amerikan senaryosunun yerli uyarlaması, ilk 4’te olan kanallardan birisi, inanılmaz bir tanıtım bütçesi... Böyle bir proje başarılı olur mu? Televizyonculuğu oyun zannedenler, başarısızlığa, yayın günü, yayın saati, kanal, tanıtım bütçesi yokluğu mazereti uyduranlar hemen evet diyeceklerdir. Oysa kazın ayağı hiç de öyle değil.

2007’de, o zamanlar fırtına gibi esen Seda Sayan’la, Çocuklar Duymasın’dan sonra ilk kez bir dizide oynamayı kabul eden Tamer Karadağlı, Star Tv’nin Fedai dizisinde buluştular.Senaryo tüm dünyada milyonlarca dolar gişe yapan “Bodyguard” filminden yola çıkmıştı. İnanılmaz da bir tanıtım yapıldı bu diziye... İlk bölüm iyi reyting aldı ama dizi hemen eridi gitti,
8. bölümde final yaptı.

Her sezon bir sürü dizi başlayıp, bitiyor, bu sezon da üst üste final yapan ve yapacak işlerin haberleri gelmeye başladı. Hatta bunların içerisinde başka kanallardan şu an yayınlandığı kanala transfer edilen Fatih-Harbiye dizisi de var. Kurt Seyit ve Şura bir başka örnek, halen yapımcı firma direndiği için yayınlanıyor.

Televizyonculuk futbol gibidir, çok pahalı bir ekip ya da yıldızlar topluluğu olmak başarıyı garanti hale getirmiyor.İç yapım ve program bölümleri durmadan hırpalandığı, küçüldüğü yayın başarısının yapım şirketlerine endekslendiği bir televizyonculuk dönemi yaşıyoruz. Sektör ciddi anlamda kan kaybediyor ve maalesef farkında olan sayısı çok az...

Kel alaka...

Şimdiden söylemiş olayım, Atalay Demirci’nin TV 8’de başlayan programı Kel Alaka, iyi bir iş.Atalay Demirci, Yetenek Sizsiniz programında parladı, sönmedi. Hülya Avşar ile yaşadığı tatlı çekişme sayesinde pratik zekasını sergileme şansı buldu, o şansı da iyi kullandı.

İlk hafta reytingleri çok kötü de değil ama iyi de değil, başta da yazdığım gibi biraz ince ayar ihtiyacı var, yapıldığında mutlaka yükselir. Bir de saatine takıldım programın.

Cumartesi günü olsa bile ana haberlerin karşısı bu format için doğru yer mi acaba? Yetenek Sizsiniz gece 23.30 civarı sona eriyor ya acaba Kel Alaka hemen ardından mı başlamalı? Bana olmaz gibi gelmiyor hatta şimdiki yerinden daha doğru bile olabilir.

Star Life’ın yeri...

Star Tv’de ana haberden sonra sinema kuşağına geçmeden Star Life magazin programı yayına girdi.

Haberden aldığı reytingi düşürerek bırakmış program, Uzay Oyunları da bir daha seyirci çekememiş.Tamam, Fox ve Kanal D iyi dizlerle başlıyorlar ilerliyorlar ama film kuşağının önüne en azından reytingi koruyacak bir formül bulmak gerek...