Televizyonların en kötü ayı...

Ocak ayı televizyonların en tatsız tuzsuz aldığı aydır. Reklam bütçeleri yerine tam olarak oturmadığı için en fazla tekrarlar ocak aylarında ekrana gelir.

Genellikle 3 yeni bölüm, 1 tekrar dizi, yayınına ara veren yarışma ve talk show programları gibi bir tablo çıkar karşımıza.

Bir kanal kalkıp 1 hafta boyunca tüm dizilerinden tasarruf ettiğinde de kasasından çıkacak para ciddi oranda azalır. Seyircinin en sevmediği ay başladı sonuçta...

***

Bir okur, dün yazdığım, Viyana’daki Yeni Yıl Konserini’nin ilk 100’e girememesinden bahsetmiş ve ödenene paraya yazık değil mi diye sormuş. Elbette değil...

TRT kamu yayıncılığı yapıyor ve toplumun tüm kesimlerine hitap eden yayınlar yapması asıl işi. Yani klasik müzik dinleyenlerin oranı pop müzik dinleyenlerin oranından az diye TRT hem pop müzik konserleri mi yayınlayacak?

Şu kamu yayıncılığı meselesini anlayamadık bir türlü.

Bu mantıkla koca olimpiyat oyunlarından sadece 100 metre finalinin yayınlanması lazım.

Ya da kürek, çekiç atma, 3 adım atlama gibi az reyting alan yarışma dallarının ekrana gelmemesi lazım.

Bir kez daha söylüyorum, Viyana Yeni Yıl Konseri yayınlama kararı TRT’nin aldığı en doğru kararlardan birisi.

***

Yeni yılın ilk gününde seyirci hemen hemen hiç zapping yapmamış.

Reyting tablosunda, birden çok kere, kanalların ardı ardına soktukları programlar, birbiri ardına sıralanmış. Çok nadir görmeyiz böyle bir tabloyu.

Artık uzun tatil rehaveti mi dersiniz, sıcacık evde oturma konforu mu bilemedim ama dikkat çekici bir durumdu.

***

Yeni yılın ilk gününde sinema filmlerinden bolca gördük ekranlarda. Rocky serisinin son filmine rastladım bir ara D-Smart kanallarında.

Sonra akşam TRT 1 Buz Devrini verdi çok da iyi reyting aldı. Yok Artık da Star Tv’yi güldürmüş reytinglerde.

Yine de diziler sinema filmlerine ağır fark atmış. Anlamadığım bir hafta sonra 45 dakika kadar özeti yayınlanacak diziler nasıl oluyor sa seyircisinde bu kadar bağımlılık yaratıyor?

Aslında özet dediğimizde dizinin asıl heyecanlı yerleri, yayınlanmayan kısımlar zaten süre uzatmak için çekilen sahneler. İlginç ve bağımlı bir seyircimiz var.

Bakalım tasarruf ayında tekrar bölümlerde ne yapacaklar?