Partiler aday belirleme telaşında.. Her partinin kendi yöntemi var. AK Parti çok daha seçici davranacak gibi görünüyor.. Hareketin lideri Erdoğan her kapalı toplantıda isim topluyor. Teşkilatlarda da temayül yoklamaları yapılacak. Ve en son olarak da bir filtreleme yapılacak.. Elbette son sözü Erdoğan söyleyecek ama o da elindeki verileri dikkate alarak bir karar verecek.. Buradan olumlu bir netice alınabilir mi? Kuşkusuz evet.. Ama moda tabirle söylemek gerekirse, ‘yetmez ama evet’.. Her gün sokakta olan, metrobüse binen, berbere giden, bakkalla taksiciyle sohbet eden biri olarak söylemezsem vebali var.. İsterim ki adaylar belirlenmeden evvel seçmene de sorsunlar.. Öyle örneklemli vesaireli anketlerle falan değil.. Daha açık bir yolla. En azından ‘mevcut belediye başkanınızdan, belediye hizmetlerinden memnun musunuz?’ türü bir plebisit bile yapılsa, fikir verecektir..
Son günlerde sıklıkla şöyle twitter mesajları düşüyor önüme; “… Şunu şunu yapmadığı (yahut yaptığı) için AKP’ye oy vermeyeceğim… 16 yıldır hep AKP’ye oy veriyordum artık oy moy yok..” Son sözü baştan söyleyeyim. Bu söylem net ve açık bir FETÖ söylemidir.. ‘Ama hiç eleştirmeyecek miyiz?’ falan demeyin.. Bir takım nedenlerden dolayı AK Parti’ye geçmişte oy verip, şimdi vermeyecek kimse yok mu, elbette var.. Kur’an emri değil ya.. Neticede bir siyasi tercih.. Ama bugünlerde gördüklerimiz genelikle operasyon mesajı.. Yakında ne yapacaklar onu da söyleyeyim buradan;
1) Skandal bir takım karar ve uygulamalarla, çeşitli kurumlara güveni sorgulatacaklar (yargı, emniyet, ordu, bürokrasi, bakanlıklar vs..)
2) Toplumun sinir uçlarına dokunan işler yapacaklar (bir Gazimizin aşağılanması, bir şehit yakınının mağdur edilmesi, bir engellinin şiddet görmesi, bir kedinin öldürülmesi, bir çocuğun istismarı gibi)
3) ‘Erdoğan’ın etrafı kuşatıldı’ algısı yayıp, en tepede güvensizlik ortamı yaratmaya çalışacaklar..
Başta muhalefet partileri olmak üzere herkesin bu yabancı servis operasyonlarına karşı duyarlı olması lazım. Muhalefet kendi gündemini oluştursun, gitmesin bu operasyonların arkasından. 16 yıllık kesintisiz iktidar, muhalefet için malzeme deposu olmalı. Biraz dikkatli baksa zaten görecek. Hiç ihtiyacı yok FETÖ’ye bilmem neye..
Gülben Ergen geçenlerde Hürriyet gazetesinden ayrıldı. Ya da ayrılmak zorunda bırakıldı.. Perde gerisini bilmiyorum. Açıkçası merak da etmiyorum. Sadece bu gelişmeyle ilgili iki önemli detay çekti dikkatimi;
1) Gülben Ergen ayrıldı ve yer yerinden oynamadı..
2) ‘Ona bir şey olmaz, illa ki düştüğü yerden kalkar’ diyenler fena çuvalladı..
Bu toplumun değerleriyle çatışanlara, gün gelir bir şey olur.. Ne turistik Mekke/Medine gezileri ne Erdoğan ile çektirdiği fotoğraflar ne de başka bir takım ilişkiler kurtarır.. Bir gün bir tökezlersin, bir bakmışsın seni tutacak düşmeni önleyecek kimse kalmamış arkanda..
Ahmet Kural’ın sevgilisi Sıla’ya şiddet uyguladığı iddiasıyla savcıya ifade vermesi sonrası çok çeşitli iddialar saçıldı ortaya.. Özellikle de Ahmet Kural’ın, ‘ihanet’ iması üzerinden pek çok yorum yapıldı.. Acaba bu yorumlar, şiddeti meşru ya da mazur gösterme gayreti mi?..
Sebebi ne olursa olsun, kadına şiddet haklı gösterilemez.. Bu arada, eğer Ahmet Kural iftiraya kurban gitmiş olsaydı başka şeyler konuşuyor olurduk.. Ama anlaşılıyor ki, iddialar ciddi ki buna bahaneler üretilmiş..