Terim geri dön

Galatasaray Bursa’da çok sert oynayan hem de canını dişine takmış bir rakip buldu. Sarı-Kırmızılılar çift forvetle sahaya çıktıkları maçta Sneijder ve Selçuk’un etkisiz oyunu nedeniyle ciddi gol pozisyonları bulamadılar. Gerçi kaleyi tutan üç şutları vardı ilk yarıda ama bildiğimiz, alıştığımız Galatasaray yoktu sahada...

Selçuk İnan’da geçen yıla oranla çok büyük bir düşüş var.

Bu maça kadar çok iyi oynayan Sneijder, dün gece sahada yoktu neredeyse....

Galatasaraylılar’ın büyük tepkisini çeken Hamit, nefis bir pasla Burak’ı buluşturunca ilk yarının son dakikasında Galatasaray golü buldu. Golün ofsayt olduğunu söyleyenler tamamen yanılıyorlar çünkü ofsayt yoktu pozisyonda.

Daum, Bursaspor’u özellikle sert oynamaları konusunda uyarmış. Bu sertliği de Drogba’ya karşı uyguladılar. Drogba, maçın ikinci yarısında sahadan çıktı. Neden çıktığı anlaşılamadı... Acaba sakat mıydı? Ama Drogba’nın çıkmasıyla Galatasaray’ın hücumları iyice seyrekleşti ve gol atma umudu bir tek Burak’a kaldı.

Fatih Terim’in Milli Takım’a imza atmasıyla zaten kafası karışan futbolcuların üzerinde Ümit ile Hasan Şaş’ın ya da Taffarel’in fazla etkili olmalarını beklemek gerçekçi değil. Ya Fatih Terim, “Galatasaray’da kalıyorum” diyecekti; ya da Milli Takım ile 4 yıllık sözleşme imzalayacaktı. Böylelikle Sarı-Kırmızılılar yeni bir teknik direktör getirebileceklerdi.

Galatasaray, Part-Time teknik direktörle ligde idare etse bile Şampiyonlar Ligi’nde çok zorlanır.

Sneijder, Selçuk, Hamit’in bu kadar etkisiz oynamasını Fatih Terim’in geçtiğimiz hafta takımla pek fazla ilgilenememesine bağlayanlar var. Ama bu kadar profesyonel futbolcuların sahada gezinmelerinin altında başka nedenler de aramak gerekiyor.

Galatasaray, Bursa’da alıştığımız futbolunun çok dışında, eski yıllarda oynadığı gibi bir oyun sergiledi ki gelecek için pek umut verici değil. Özellikle ikinci yarıda geriye yaslanma fikri; 1-0’ın üzerine yatma düşüncesi kimden çıktı, çok merak ediyorum doğrusu...