Terim gibi ol Hami Mandıralı

Trabzonspor’da operasyon olmayan gün yok gibi. Peki neden böyle? Çünkü geçmişte Trabzonspor gömleğini giyenler, birinci düğmeyi yanlış iliğe soktuğu için ondan sonraki bütün düğmeler yanlış iliğe giriyor. Nedense her gelen yanlış ilik olduğunu zarar gördükten sonra anlıyor. 

Şimdi buradan sayın başkan Muharrem Usta’ya sesleniyorum.

Sayın başkan, Trabzonspor’u düzeltmek istiyorsan gömleği değiştir ve birinci düğmeyi doğru iliğe sok.

Başkanın hiç “yapamıyorum” dediğini duymadım. Camiasıyla durumu paylaşıyor gibi geliyor bana. En çok sıkıştığı konu Lucescu oldu. Söz verdin getiremiyorsun deniyor.

Lucescu, Lucescu diyerek geldiğimiz nokta Hami Mandıralı.

Şu anda Hami asla Sadi Tekelioğlu’ndan daha tecrübeli ve kariyerli hoca değil ama kısa süreli hocalığı ve Trabzonspor tarihindeki yeriyle bu eksiğini fazlasıyla tamamlıyor.

Trabzonspor’un kadrosu da ortada. Hami’nin elinde sihirli değnek yok.

Avantajlı tarafı, futbolcu topluluğunun hepsinden üstün kariyerli olması.

Hiçbir futbolcu ona “sen ne yaptın da konuşuyorsun” diyemez.

 Hami’nin maça 3-0 önde başlayacağını düşünüyorum. Gerisi Hami’nin karakter yapısına ve davranışlarına kalıyor. Başarılı olmasını çok istiyorum.

Camianın da maçlarda alınacak neticelerde Sadi Hoca’ya yaptıklarını da yapmamasını destek olmasını isterim. Sayın başkanın da Hami’ye kayıtsız şartsız destek olması gerek.

Beni çok aramaz sormaz ama; yine de abisi olarak şu tavsiyede bulunmak isterim:

Hami; özellikle söylüyorum, sadece kendin Trabzonspor’daki geçmişini bir düşün. Bu kadar başarılı olduğun halde, attığın gollerle Trabzonspor tarihine geçmene rağmen, “ben ne yapamadım da şampiyonluk kupasını kaldıramadım?”

Bunu bulabilirsen, tıpkı Fatih Terim gibi futbolcu şampiyonluk kupan olmamasına rağmen teknik direktörlük hayatın şampiyonluklarla geçer.