Terim Milli Takım’a

Grup ikincisi Romanya’nın bu halini görünce şimdiye kadar kaçan puanlara yandık. Bir maç daha kazanmış olsaydık şimdi ıslık çalıyor olacaktık. Bu galibiyetten sonra umutlarımız yeşerdi ama yine kaderimiz Macarlar’ın elinde!

Maçta entegre bir futbol oynadık, oyun disiplininden hiç kopmadık. Oyunun iki yönünü de becerdik. Top kaptırınca savunmaya çabuk döndük. Rakibe oyun alanı bırakmadık. Maçın başında Caner’in inanılmaz hatasıyla yenik duruma düşecektik ki şansımız yardım etti. Caner de sonradan takımın en iyisi olarak göze battı. Kaybedecek bir şeyimiz olmadığından rahat futbol oynadık. Mevlut son dakikada attığı akıl işi ikinci golle maçı hakemden önce bitirdi.

Romanya’nın kendi sahasında oynamasına rağmen gol atacak hali yoktu. Direkten dönen ve son anda Volkan’ın kucağına giden topları dışında etkinlikleri de yoktu. Şu da bir gerçek ki; bizim de gol yollarında kreatif zenginliğimiz, düşünce hızımız ve son hareketimiz yok. Arda da olmasa pozisyona girecek halimiz de yok. Forvetlerimiz çok kontrolsüz. Burak’ın maçın başında kaçırdığı gol beceriksizlik, attığı amorf gol de başına konan talih kuşuydu! Mevlüt’ün golü maçın bonüsü oldu!

Oyunu biz sürükledik. Atağa kalkarken Arda, Selçuk ve Gökhan Töre’yle iyi top taşıdık, rakip kalede dağıldık. Mehmet Topal yine oyunun dengesiydi. Görevini göze batmadan hatasız uyguladı. Takımın iyileri; İspanya’da futbolu öğrenen ve yeteneklerini koşarak konuşturan mükemmel Arda, Semih, Caner ve iki Gökhan’dı. Selçuk’u da bunlara ilave etmek istiyorum ama ondan daha üstün performans da bekliyorum.

Kazandık ama galibiyet biraz da Romanya’nın hediyesi oldu. Bu maçı alsalar ikincilikleri garantiydi. İntihar ettiler. Bizim de sevinmemiz için daha erken. Şartlarımız çok zor. 2-0’lık sonuç; Mutluluk. Gelecek; Umut

Ayyıldızlı forma altında ikide iki yapan FatihTerim de tebriği hak etti. Milli güveni tazeledi. Zoru başardı ama Fatih Terim’in esas zorluğu bundan sonra başlıyor. Önümüzdeki günlerde Galatasaray’la lige ve yine Avrupa kantarına çıkacak. Galatasaray-Milli Takım arasında mekik dokuyacak ve sorumluluğu üzerine atan Başkanı Ünal Aysal’a kararını bildirecek.

Tamam mı? Devam mı?

Bence; iki karpuz bir koltuğa sığmayacak!

Milli Takım da yetim kalmayacak!