Terim suçluyor ama asıl suçlu kendisi!..

Galatasaray, ikinci yarı boyunca 10 kişi kalmış ve üstelik sorunlar içinde boğulmuş bir F.Bahçe’yi yenemiyorsa; suçu önce hakemde değil, kendisinde aramalıdır. Fatih Terim gibi bir hoca; hem Belhanda’yı hem Feghouli’yi oyundan alma gafletine düşmüşse, ilk sorgulanması gereken odur.

“Sarı görmüş olan Belhanda’yı kırmızı karttan kurtarmak için kenara çektim” diyebilir. Muhtemelen de onun için almıştır. Gene de doğru bir hareket değildir. Belhanda’yı oyun disiplini/ciddiyeti/havası içinde tutmak hocanın görevidir. Devre arasında “Kırmızıyı görürsen kızılca kıyameti koparırım” diye gözdağı vermek, daha efektif bir davranış olurdu. Çünkü onun kalitesine mutlak ihtiyacı vardı.

Maça devam etse ve bir şekilde oyundan atılsa; bu kez herkesin “Bile bile Belhanda’yı ateşe attı” diyeceği kesindi. Bu eleştiri ihtimaline rağmen, riskli olsa bile; Belhanda oyunda kalmalıydı. Zira anahtar adam, kilit adam, maçı döndürecek adam oydu... İşin tuhafı, iyi oynayan Feghouli’yi de kenara alarak; G.Saray’a el frenini çektirdi. Yanlış ötesi, hatta suç gibi bir gaflet... Terim çıldırmış olmalıydı.

***

Sen, iş yapacak iki adamını geri çek; sonra da suçu hakemin üzerine atmaya çalış... Evet, Ali Palabıyık’ın önemli hataları oldu ama; kendi hatalarını pas geçip sadece ona yüklenmenin anlamı yok.

Bu ikisi dışında; senin gol ayaklarına servis yapacak kalitede, başka hangi futbolcun var? Belhanda ve Feghouli’yi maç içinden çekip aldığında, mevcut G.Saray’ın kalbini göğüs kafesinden söküyorsun demektir.

Fatih Terim bunu hesaba katmayacak da, Cengiz başkan mı düşünecek?

***

G.Saray’ın son anlarını hatırlayın... 10 kişi kalmış F.Bahçe karşısında; hakim/üstün/baskın olan taraf mıydı? Biraz daha zaman kalmış oysaydı, gol atacak kıvamda mı görünüyordu? Tam aksine şaşkın/savruk/amaçsızdı.

Anlayacağınız... G.Saray (Herkesin sandığı ve söylediği gibi) sadece hakemle değil; esas olarak, Terim’le iki puanı bıraktı.

Ali Palabıyık’a hesap soracağına, kendi hesap vermeli!