Terim’in cezası!

G.Saray derbisinde gördüğü kırmızı kart sonrası Raul Meireles’e 11 maç men cezası verilmişti. Tükürme eylemi olmadığına karar verilip ceza 4 maça indirilmişti. Yani hakeme hakaretin cezası 3 maç. Karar sonrası Portekizce’yi çok iyi bilenler Meireles’in dudak okumasından Portekizce “Puto” ( Kahrolası, O....) dediğini söylüyor. F.Bahçeli futbolcu savunmasında “First you” (İlk sen (Hayatındaki ilk kırmızı kartı kast ettiğini ifade eden)) cümleyi sarf ettiğini yazıyor. Görüntülerde “First you” cümlesi dudak hareketlerine uymuyor. Biz gelelim saadede. Meireles hakaretten 3 maç ceza aldı.

Fatih Terim’e ceza nasıl neye göre verildi. PFDK üyelerinin önünde Meirelesörneği var. Neye dikkat ettiler. İşte kendi ifadeleri. Biz; bu Fatih Terim, G.Saray, F.Bahçe demiyoruz. Meirelescezası indirildi. Tükürdüğü sabit olmadığı için indirildi. Hakemle burun buruna gelmesi yüzünden 1 maç sportmenliğe aykırı, yaptığı hareket yüzünden “hareketten”de üç maç ceza aldı.

Fatih Terim olayında da cezayı artıran unsur hakaret.Önümüzde Meireles’e verilen ceza var.

Gelin bunu biraz açalım. Neden 9 maç. Acaba Galatasaray başkanı ve yöneticileri cezanın açıklanmasından önce TFF’yi ziyaretlerinde seyircisiz maç cezası gelmemesi için Fatih Terim cezası üzerinden pazarlık mı yaptılar. Terim’e çok mu ceza verildi. Ya da ceza az mı bunu da PFDK üyeleriyle sohbetimizde konuştuk.

1-Müsabaka hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle (faul kararı sonrası topu yere vurması) 1 maç ceza

Bu hareket sonrası yakınlarına “Kendimi kaybettim, kendime hakim olamadım” diyen Fatih Terim

2-Müsabaka hakemine hakareti nedeniyle (Şerefsizler) 3 maç ceza

3-Müsabaka temsilcisine yönelik hakaret (amk, hepinizin amk, federasyonun da amk) 3 maç ceza (Raporda yazılı olan bu ifadeler başka kanallardan gazetecilik yapılarak alınmış yüzde yüz doğru ifadelerdir)

 4- Ertelenmiş 2 maç cezası eklendi

Yani Fenerbahçeli Meireles’in hakaretten 3 maç ceza almasına bakılınca aynı ceza Fatih Terim’e de uygulandı. Sizce Fatih Terim bu cezayı hak etmiş mi?