Tesadüf mü bu Çav Bella Çav Bella…

İzmir'de cami hoparlörlerinden İtalyan marşı Çav Bella çalınmasına ilişkin yürütülen soruşturmada CHP İzmir eski İl Başkan Yardımcısı Banu Özdemir tutuklandı.

Özdemir, Çav Bella marşının çalındığı anlara ait görüntüleri sosyal medyada paylaşmıştı.

Başsavcılıktan Özdemir'e ilişkin yapılan açıklamada, "Dini değerleri alenen aşağılamak" suçundan gözaltına alınmıştır." dendi.

Ortada bir provokasyon/kışkırtma olduğu belli. Yapanlar, en kısa zamanda elbet bulunacak.

Bu taşın altından da FETÖ çıkarsa kimse şaşırmaz.

Ancak FETÖ, taşeron bir terör örgütü. Türkiye aleyhindeki bütün hesaplarda, projelerde, darbe girişimlerinde kendisine ne rol verilirse onu oynuyor.

Asıl bu provokasyonun arkasında kim var?

Kılıçdaroğu sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "İbadet yerleri kutsalımızdır! Camilerimizden ezan ve İstiklal Marşı dışında başka herhangi bir sesin yükselmesini asla kabul etmiyoruz. İzmir'de yaşananların faillerinin bir an önce bulunmasını istiyoruz" dedi.

Çok güzel ama ne kadar samimi?

Neden sorguluyoruz?

Çünkü daha kamuoyunda duyulmamışken minarelerden Çav Bella çalınmasına ait görüntüleri, ilk defa, CHP’de yöneticilik yapmış bir isim paylaşıyor. Çok kişinin de öyle haberi oldu.

Kılıçdaroğlu önce bu isme tepki vermeliydi.

Kaldı ki Banu Özdemir, öyle sıradan bir CHP'li değil. Kılıçdaroğlu'yla sık sık görüşen bir partili. Özdemir, Kılıçdaroğlu'nun malum adalet yürüyüşüne de katılmış ve CHP lideri ile omuz omuza yürüyüp bu yürüyüşün kitabını da yazmış bir isim.

Bu arada Özdemir'in, Kobani’de, terör örgütü PKK saflarında savaşan kadınlara selam gönderilen bir duvar yazısının önünde poz verirken çekilen bir fotoğrafı da var. Ayrıca Gezi kalkışmasının merkezi Taksim Meydanı'ndaki anıt önünde, "Gezi'nin izi kalsın" yazısıyla çektirdiği fotoğraf da cabası…

Erhan Gülenç’in Yeni Asır’daki haberine göre Özdemir'in, HDP eski Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile de çok önemli bir ortak özelliği var. Özdemir de Demirtaş gibi ABD Dışişleri Bakanlığı'nın başka ülkelerdeki lider adaylarını devşirmek için düzenlediği "Uluslararası Ziyaretçi Liderlik Programı'nda (IVLP)" eğitim almış.

ABD bağlantısı bununla da bitmiyor Özdemir'in... Özdemir, 7-27 Şubat 2016'da ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından düzenlenen kadın liderlerin ve girişimcilerin güçlendirilmesi konulu "Women's Empowerment" programına da katılmış. Amerikalılar gözlerine kestirmişler ki, aynı yıl ABD'de iki eğitim almış…

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP’ye yüklenirken haklı değil mi? Karşımızda sıradan bir CHP’li yok…

Camiden herhangi bir şarkı çalınması bile büyük tahrik. Bu milletin camisi, ezanı ile oynamak devletin de sinir uçları ile oynamak demek.

Ancak Çav Bella’nın çalınması ağır tahrik.

Çünkü bu marş, İtalya'da Mussolini döneminde anti-faşist, komünist, devrimci, sosyalist grupların marşıdır. Türkiye’de terör örgütlerinin sahiplendiği bir marş. En çok da İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer seviyor bu marşı. Her fırsatta marşla birlikte ortaya atılıyor ve kendinden geçercesine dans ediyor.

Marş’ın Türkçesindeki satırlar şöyle:

İşte bir sabah uyandığımda

Elleri bağlanmış buldum yurdumun

Her yanı işgal altında

Sen ey partizan beni de götür

Dayanamam tutsaklığa

Güneş doğacak açacak çiçek

Gelip geçenler diyecek merhaba

Merhaba ey kızıl çiçek

O kızıl çiçek partizanındır

Düşen yoldaşlardan armağandır bize

Simgesidir sosyalizmin…

Çav Bella Çav Bella Çav Bella Çav Çav Çav

CHP’nin son haftalarda habire darbe vurgusu yaptığı sırada tesadüf mü bu Çav Bella Çav Bella…