Teşekkürler Türkiye

- “Haydi Bismillah” deyip yola çıktık. 1 Kasım akşamı “Elhamdülillah” dedik.

- Şimdi hamd makamındayız, şükür makamındayız. Rabbime hamdolsun, aziz milletimize sonsuz teşekkürler. Milletimiz bir kez daha başımızı önümüze eğdirmedi. Hem bize, hem de ülkesinin geleceğine sahip çıktı.

Sen büyüksün Türkiye...

- Bize kibir yakışmaz. Şımarıklık yakışmaz. Bize güvenen milletimize karşı her zamankinden daha fazla alçakgönüllü olma makamındayız.

- Sevinmek hakkımız. Ama bu sevinç, AK Parti’ye oy vermeyen seçmenlere yönelik bir nefret ve kin içermiyor asla. Onları tahrik etmeyi ise zinhar... AK Parti’ye oy vermeyen seçmenleri de kendimizden biliyoruz. Onların da partisiyiz. Onların da hükümetiyiz. Bilsinler ki onlara karşı ayrımcı bir politikamız asla olmaz. Onları dışlayan ve baskılayan anlayışlara da aramızda yer olmaz. Herkesin siyasal tercihi bizim için saygıdeğerdir. Hiç kimseyi siyasal tercihinden dolayı ne dışlarız, ne de baskılarız. Herkese yüreğimiz açık bizim. Kapılarımız ardına kadar açık. Tek sevdası Türkiye olan herkes başımızın tacıdır bizim.

- Bu seçimin galibi Türkiye’dir. Hepimiziz.

- Türkiye düşmanı ülkeler kaybettiler. Türkiye’yi siyasal istikrarsızlık üzerinden derin bir bölünmeye sürüklemek isteyen güçlerin oyunu milletimizin derin sağduyusuyla püskürtüldü. Türkiye halkının derin sağduyusu, aklı ve vicdanı bu ülkenin teminatıdır.

- AK Parti’ye her kesimden oy verenler oldu. İstikrar için, barış için, çözüm için, birlik için, kardeşlik için…

- MHP, SP, BBP, HDP, HÜDAPAR seçmenine yürekten teşekkürler. Onlar ülkesine sahip çıktı. Ülkelerinin istikrarına, barışına, kardeşliğine ve birliğine sahip çıktılar. Onların oylarının kıymetini biliyoruz. Bileceğiz.

- AK Parti’ye CHP’li seçmenler de oy verdiler. İstikrar için oy veren o seçmenlere de sonsuz teşekkürler. Sayılarının bir önemi yok ama bu yönelimin elbette çok büyük bir değeri var. O oyların da kıymetini biliyoruz. O yönelimin de kıymetini bileceğiz elbet.

- 1 Kasım’ın ruhunu yaşatacak bir siyaset diline ihtiyaç var. Bu siyaseti kalıcı kılmak lazım…

- Milletin koalisyon istediği yalanı çöktü. Bu yalan üzerinden az kılsın ülkeye ve AK Parti’ye kaybettireceklerdi.

- 7 Haziran’dan sonra istenen şey can havliyle bir AK Parti-CHP koalisyonu oluşturmaktı. Bununla amaçlanan şey belliydi: Türkiye’ye ve AK Parti’ye kaybettirmek. Bu siyasi intihar projesine kimlerin sahip çıktığı biliniyor. AK Parti bu tuzağa düşseydi bir daha milletin teveccühüne mazhar olamazdı ve iktidar şansını ebediyen kaybederdi. Davanın lideri bu “siyasi intihar projesi”ni derin basiretiyle gördü ve bozdu. Milletinin isteğine uyarak ülkeyi seçime götürdü. Milletin dediği oldu ve milletin partisi olan AK Parti tekrar tek başına iş başına geldi. Bu seçimin galibi cumhurdur ve cumhurun reisidir. Bu ülke onların basireti sayesinde tehlikeli bir eşikten kurtuldu ve AK Parti de siyaseten bitirilme tehlikesini atlattı hamdolsun.

- 7 Haziran’da milletimiz AK Parti’nin her halukarda iktidara geleceğini varsayıyordu. Ama bir kez olsun ders vermek istedi. AK Parti olarak kimi yanlışlarımızdan dolayı bizi ikaz etmek istedi. Ama kantarın topuzunun kaçırıldığını gördüğünde de derin bir pişmanlık duydu. O yüzden 7 Haziran’da eksik bıraktığı şeyi tamamlamak istedi. Hem bizi ikaz edip kendimizi doğrultmamıza sebebiyet verdikleri için, hem de bir kez daha bizi güçlü bir biçimde iktidara taşıdıkları için aziz milletimize sonsuz teşekkürler. Bu sayede AK Parti hem kendini yenilemiş oldu, hem de verilen oyların kıymetini bilerek kendisine yeni dönemde daha güçlü bir siyasi rota çizme imkanı buldu.

- Kürt oyların geri dönüşü çok önemli. Kürtler bir kez daha derin sağduyularını devreye soktular. 7 Haziran’da “AK Parti tek başına iktidar, HDP de barajı aşsın ki çözüm süreci devam etsin!” iyi niyetiyle HDP’ye verdikleri oylarına Kandil’in savaş baronlarının ve HDP’nin şımarık siyasetçilerinin ihanet ettiklerini gördüklerinde gereğini yaptılar. Hepsine yürekten teşekkürler.

- HDP’deki Kürt oyların AK Parti’ye dönüşü bundan sonra daha da hızlanacak. AK Parti’nin yeni dönemdeki siyaseti ve tavrı bunda belirleyici bir rol oynayacak elbette…

- Teşkilatlarımızın her kademesindekiler gece gündüz demeden çalıştılar. Hepsine yürekten teşekkürler. Ama özellikle AK yürekli kadınlarımız çok daha fazla çalıştılar. Onlar teşekkürden daha fazlasını hak ediyorlar.

- Bu seçimin mağlubu diğer partilere oy veren seçmenlerimiz değildirler asla. Sakın onlar yenilmişlik duygusuna kapılmasınlar. Ve sakın ola ki AK Partililer o seçmen kardeşlerimize yönelik böyle bir algıyı besleyecek söz ve davranışlar içine girmesinler. İnanıyoruz ki o seçmen kardeşlerimiz de AK Parti’nin Türkiye’nin istikrarı, barışı, birliği, gücü ve kardeşliği konusundaki önemini yeni dönemde görüp saflarımıza katılacaklardır. Gün, onları incitme günü değil, sarıp kucaklama günüdür. Ülkemizin birliği için bu çok gerekli.

- Teşekkürler Türkiye. Sen büyüksün Türkiye. Sana diz çöktürmek isteyenlere bir kez daha gücünü gösterdiğin için gurur duyuyoruz.

Türkiye halkının derin ve engin sağduyusu karşısında saygıyla eğiliyorum.

Ve Türkiyeli olmaktan gurur duyuyorum.

Şimdi bize düşen vakarla omuzlarımıza yüklenen sorumlulukları yerine getirmektir.

Kapsayıcı ve kuşatıcı bir anlayışla…