TFF Başkanı kaosu seçti

Yeni sezonda da göreve devam edecek olan TFF Başkanı Yıldırım Demirören ve yönetimi geçen sezon çok başarısız bir performans ortaya koyan MHK Başkanı Yusuf Namoğlu ve arkadaşları ile devam edip etmeme konusunda son derece yanlış bir karar aldı.

Türk futbolunu ve hakemliğini düşünmek, yeni bir sezona taze kan ve güven ile girmek yerine “kaosu seçerek” kendi ayaklarına kurşun sıktı ve Namoğlu ile devam etme kararı verdi.

Başkan Demirören, MHK konusunda ne kadar yanlış bir karar verdigini ise yeni sezonda yaşayarak görecek ve bu hatalı kararın zararlarını ne yazık ki, Türk futbolu ve hakemliği çekecek.

Yusuf Namoğlu Başkanlığı’ndaki MHK uzun bir bekleyiş sonrasında yeni sezonda görev yapacak olan hakem ve gözlemciler  ile ilgili klasmanları da açıkladı.Tolga Özkalfa yeni sezonda hakemliği bırakma kararı verdi ve Süper Lig kadrosundan çıkartıldı. Bülent Birincioğlu, Kutluhan Bilgiç ve Abdulkadir Bitigen ise MHK tarafından küme düşürülerek Süper Lig kadrosuna alınmadılar.

Peki bu üç hakeme sezon içinde kaç tane Süper Lig maçı verildi?

Geçtiğimiz sezon Abdulkadir Bitigen yapılan tüm fiziksel testlerin hepsinde en başarılı isimdi. MHK Başkanı Namoğlu bir kez görev verdiği Abdulkadir Bitigen’i tamı tamına 24 lig haftasında dördüncü hakem olarak görevlendirdi. Diğer hakemler hata üstüne hata yaparken Bitigen de dördüncü hakemliği meslek edindi ve sezon sonunda küme düşürüldü.

Peki, bu nasıl bir adalettir, nasıl bir dürüstlüktür? Ey Yusuf Namoğlu?

Yapmış olduğun bu haksızlıkların hesabını nasıl vereceksin?

Süper Lig’e yeni sezon için dahil edilen isimlerden Mustafa Öğretmenoğlu ve Koray Gencerler daha önce bu kadroda iken küme düşmüşlerdi, şimdi ise kurtarıcı olarak tekrar Süper Lig kadrosuna alındılar!

Süper Lig kadrosuna yeni alınan diğer iki kişiden biri olan Ali Şansalan ise tam bir bomba!

Geçen sezonun ikinci yarısında beş tane Birinci Lig ve sezon sonu yönettiği iddiasız bir Süper Lig maçı ile Süper Lig kadrosuna dahil edildi. Kendisi ile ilgili gelen haberler hiç de olumlu değil. Hele hele bir mezuniyet kutlamasında üstünde hakem elbisesi ile çektirmiş olduğu garip fotoğraflar yönetmiş olduğu her maçtan sonra gündeme gelecektir. Ben bu MHK’nin Ali Şansalan’a nasıl maç vereceğini çok merak ediyorum.

Sonuç olarak bu cesaretsiz MHK Başkanı yönetiminde Süper Lig karşılaşmaları geçen yıl olduğu gibi bu sezonda da 10-12 hakem tarafından yönetilmeye devam edecektir!