TFF olaylı derbi için soruşturmayı beklemeli

Fenerbahçe - Beşiktaş maçında çıkan olaylarla ilgili TFF’nin çalışmaları devam ediyor. TFF 25 Nisan’da kararını verirken maçın hakemi Mete Kalkavan, gözlemci ve temsilcilerin yazdığı raporlara bakacak.. Ancak bir taraftan da adli süreç işliyor.. Ve ortada bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı bir ‘kumpas’ değerlendirmesi var.. Şimdi burada bir dakika durmak lazım.. 3 Temmuz sürecini bizzat yaşamış bir Fenerbahçe var ortada.. Başkanları cezaevine atılmış, oyuncularını taşıyan otobüsün şoförüne ateş edilerek büyük bir katliam tertiplenmiş vs. pek çok hadise yaşanmış..  Ve şimdi de ne olduğu anlaşılamayan bir ‘çakmaklı saldırı’.. Yeni bir 3 Temmuz faciası yaşanmasını istemiyorsa TFF’ye tavsiyem, işin adli sürecini beklemesi olacaktır.. Bakın soruşturmada her geçen dakika yeni bulgular çıkıyor ortaya.. Savcılar bine yakın kameranın kaydını saniye saniye izliyor.. Bakın maç boyunca Aziz Yıldırım korner noktalarına kalkanlı koruma istediğini söylüyor. Bu çok önemli.. “..Stat görevlisini de idari menajerimiz Hasan Çetinkaya'yı da aradım. Provokasyon olduğunu anlattım ve dikkat etmeleri konusunda herkesi uyardım. Emniyetten de köşe vuruşlarının yapıldığı yerlerde sıkı önlem alınmasını ve kalkanlarla oraya atılan maddeleri engellemesini istedim.” (20 Nisan 2018 / Sözcü - Aytunç Erkin) TFF şimdi elindeki bir kaç gözle görünür veriye göre iş yapacak ama ya işin içinde sahiden başka bir iş varsa?.. Açıkça ve bir kez daha söylüyorum.. Federasyon, FB-BJK maçı ile ilgili adli soruşturma bitmeden, herhangi bir karar alıp açıklamamalıdır.. Aziz Yıldırım bas bas bağırıyor; “.. 3 Temmuz devam ediyor..” diye.. Bu kadar hadise tesadüf olabilir mi?.. Elbette olabilir.. Fakat olmayabilir de.. 

Mustafa Şentop en doğru yorumu yaptı!

CHP’deki aday enflasyonuna, AK Parti’li Mustafa Şentop’un tepkisi söze gerek bırakmadı. İşte sunucu; “..Öztürk Yılmaz da adaylığını açıklamış, ne düşünüyorsunuz?..” dediğinde Şentop’un attığı kahkaha.. 

 

 

 

Berat Albayrak’tan Almanya ile ilgili önemli çıkış

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak Frankfurter Allegemeine Zeitung’a verdiği mülakatta çok çok önemli bir değerlendirme yaptı.. “Karşılıklı yapıcı bir ilişki kurabiliriz” dedi.. “Almanya’nın güvenliği Türkiye’den başlar. Aynı şekilde, Türkiye’nin de güvenliğinin de Almanya’dan başlamasını istiyoruz” mesajı verdi.. İki ülke arasında yapıcı yaklaşım zamanı olduğunu söyledi.. Bakın şimdi seçim sürecine girdiğimiz bu dönemde aralarında Almanya’nın da olduğu, hatta belki de Almanya’nın başını çektiği bir dizi haksızlığa maruz kalacağız.. Fakat Bakan Albayrak, Türkiye’nin pozisyonunu, daha oyunun başında öyle net bir şekilde ortaya koydu ki, bundan sonra yaşanacak her türlü olumsuzluk karşısında elimiz daima güçlü olacak.. 

 

Şırnak yeniden ayağa kalkıyor

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki bir grup gazeteciyle birlikte Şırnak’a gitti.. Meslektaşlarım oradan izlenimlerini yazmışlar.. Muazzam bir tablo.. Terör örgütünün kabus gibi çöktüğü bölgede şimdi iş yapılıyor. Oturulamayacak durumdaki 11 bin konut yeniden yapılmaya başlanmış.. Evler teslim edilinceye kadar ailelere kira yardım yapılıyormuş.. Bölgedeki su sorunu 616 km’lik su şebekesiyle giderilmiş.. Bu vakte kadar hiç belediyecilik hizmeti görmeyen yurttaşlar, şimdi PKK ve siyasi kanadına silah zoruyla verdikleri desteği geri almış durumda.. Millet gerçeği gördü, daha da başka bir şeye ikna olmaları zor..