Tiroid hapı alarak kilo vermek intihar

SAĞLIKLI KİŞİLER ZAYIFLAMAK İÇİN TROİD İLACI ALMAMALIDIR

Hızlı kilo vermek için tiroid ilacı almak intihardır. Bu durumda en iyi ihtimalle tiroid hastalıkları, böbrek, karaciğer, bağırsak, mide, kalp ve beyin hastalıklarına hazırlıklı olun.

İyot, tiroit isimli organımızın ürettiği hormonun hammaddesidir. Bol iyot aldığınızda bol tiroit hormonu üretirsiniz ki bu da metabolizmanızı hızlandırır. Gereğinden fazla tiroid hormonu zararlıdır, hastalık yapar, hatta öldürebilir. Tiroidin gereğinden fazla hormon ürettiği duruma zehirli guatr (hipertiroidizm) denir ki bu durumda hastanın ilk dikkatini çeken şey ani kilo kaybıdır! İşte çoğu zayıflama ilaçları  bu şekilde zayıflatıyor; geçici veya kalıcı tiroid hormon fazlalığı (zehirli guatr) yapıyor! Yani, zayıflama ilaçları  kullanmakla gereksiz yere yüksek doz tiroid hormon hapı almak arasında hiçbir fark yok! Hatta bilindiği üzere bazı sağlık profesyonelleri ve tiroid konusunda uzman olmayan meşhur doktorlar tiroid hormon haplarını zayıflatmak için kullandığı ihbarı nedeniyle Guatr ve Tiroid Kanseri Derneği bu konuda bir basın açıklaması yaparak toplumu da uyarmaktadır. 

Fazla tiroid hormonu ne yapar?

Metabolizmayı hızlandırır, kalbin ritmini hızlandırır, terlemeyi artırır, sık dışkılamaya neden olur, sıcağa tahammülsüzlük oluşur, ishal, bulantı, saç dökülmesi, ellerde titreme, sinirlilik, öfke patlamaları, adet düzensizliği, yüksek tansiyon, bazı hastalarda beyin kanaması oluşturabilir. Bu yan tesirlerin tamamı, Tiroid fonksiyonlarının bozulmasına bağlıdır. 

Zayıflama ilaçları  ve  ‘metabolizma hızlandırıcısı’ adıyla satılan bütün besinlerin içinde  ‘iyot’  vardır. Fazla iyot, özellikle tiroid fonksiyonlarını bozmaktadır. Özellikle, bazı tiroid hastalıklarında fazla iyot, bir ‘zehir’dir.