TJK TV’de duygusallık

Türkiye Jokey Kulübü’nün televizyon kanalında görmeyi en son umduğum şeydi duygusallık. Türkiye’nin en ünlü jokeyi Halis Karataş Gazi Koşusu’nun ardından, zaferini Mart Ayı’nda kaybettiği eşine adadı, önce alyansını öptü sonra da elini havaya kaldırdı. İzleyenler ilk başta anlam veremediler belki ama sonra hikaye ortaya çıktı.

At yarışı sevmem, bilmem de ama atları çok severim, o yüzden de zaman zaman seyrederim TJK Tv’ye.

Dikkatimi çekmişti, muhabirlerin İngilizce röportajları futbol muhabirlerinin röportajlarından daha başarılı. Çok iyi yaptıkları bir başka iş, yarış esnasında at sahiplerinin heyecanını çok dikkatli takip ediyor sonra bant yayınlarda bu işi çok iyi birleştiriyorlar.

Benim gibi at sevenler için taylar ve yetiştirilme sürecini izlemek her zaman daha cazip, keşke ekranda daha fazla yer bulabilseler. Sonuç olarak televizyonculuk adına şaşırtıcı derecede iyi işlere şahit oluyorum zaman zaman ve o yüzden de seyrettiğimde sıkılmıyorum.

Kaldı ki yarışan atlar bile ekranda egosu yarıştıran insanlardan çok daha sahici geliyor bana.

Gündem belirlemek...

Haber kanallarından gün birincisi çıkmaz hatta ilk 10’a girecek program da çıkmaz. Bunun tek istisnası futbol ve basketbol maçlarıdır.

Haber kanalları için başarı yarattığı etkidir. Yani bir haber kanalında konuşulanlar diğer medya organlarında da haber oluyorsa amaca ulaşılmış demektir. Dün bir çok yerde 24 Tv’de ekrana gelen Doğrusu Ne programında Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın söylediklerinin haberi vardı. Hem Cumhurbaşkanlığı seçimleri hem genel seçimler hem de Ak Parti’nin gelecekteki yol haritası adına tüm sorular soruldu, cevaplar da alındı.

Bir haber kanalı gündem belirliyorsa işini yapıyor demektir, 24 Tv yine yaptı yani...

Gördünüz mü?

İftar ve sahur saatlerinde Atv’de ekrana gelen Nihat Hatipoğlu’nun alacağı ücreti değil reytingi konuşmak lazım diye yazdığım gün, eleştiri maili atanlar olmuştu.

Pazar günü total ölçümlerde ilk 4’e yaptığı iki programı soktu Nihat Hatipoğlu. Üstelik sahur saatinde aldığı share tüm günün en yüksek oranı.

Karşısındaki dev bütçeli işlere rağmen kazanılan bu başarı elbette konuşulmalı ve takdir edilmelidir.

O gün eleştiri maili atan arkadaşlara da selam olsun...