Tolga Özkalfa düdüğü assın

MHK’NİN hakem ve gözlemci atamalarındaki keyfi tutumu sürerken Süper Lig, Türkiye Kupası maçları ayırt etmeden hakem hataları da doludizgin devam ediyor..

Sezon başında FIFA hakem listesinde olup profesyonel hakem kadrosunda sözleşmeli olarak yer alan İzmirli hakem Tolga Özkalfa yeni yıla girerken başarısızlık ve fiziksel yetersizlik gibi nedenlerle FIFA listesinden çıkarılmasına rağmen sözleşme gereği her ay 20 bin lira maaş almaya devam ediyor, kötü maçlar yönetmeyi de sürdürüyor.

Çarşamba akşamı oynanan Beşiktaş-Konyaspor maçında Beşiktaşlıların isyan ettiği bazı pozisyonlar yaşandı.

İlk yarının başlarında ceza alanı içinde top eli açık durumdaki Konyasporlu oyuncunun eline çarptı. MHK’nin devre arası seminerinde vermiş olduğu talimata göre penaltı kararı vermesi gereken Özkalfa düdük çalmadı ve pozisyonun devamında bu kez diğer Konyasporlu oyuncu Beşiktaşlı Cenk’in üstüne sıçrayıp onu düşürdü ve yine penaltı kararı vermesi gereken hakem bir saniye ara ile Beşiktaş lehine vermesi gereken penaltıyı vermeyerek  ikinci kez hata yaptı. Ikinci yarıda bariz gol şansının önlenmesinden dolayı hakemin Beşiktaşlı Marcelo’ya gösterdiği kırmızı kart doğruydu ancak yardımcı hakem Serkan Gencerler  pozisyonun başlangıcındaki net ofsayt pozisyonunu kaçırarak hata yaptı. İlk yarının sonlarında ise bu kez Beşiktaş ceza alanında Olcay Şahan’ın rakibi Rangelov’u düşürmesine Konyaspor lehine penaltı kararı vermesi gereken hakem Tolga Özkalfa bir hata daha yapıp oyunu devam ettirdi.

Benim, sevgili Tolga Özkalfa’yaı tavsiyem ise bir türlü beceremediği hakemliği  biran önce bırakıp başarılı olduğu diş hekimliği mesleğine dönmesi olacaktır. Bu haftanın hakem atamalarına baktığımızda üç büyük takımın maçlarına MHK gizli başkanı Bünyamin Gezer tarafından Ankaralı hakemlerin atanmış olduğunu ve hakem yönetimlerinin yine çok konuşulacağını söyleyebiliriz.