Tolgay kimi kesecek?

Beşiktaş Süper Ligi doludizgin götürmekte iken ZTK grubunu kolay lokma saydı. E düz bakışla haksız da değildi. Ancak futbolda maçı oynamadan lokmanın kolaylığından söz edilemeyeceğini bir kere daha gördük. Beşiktaş, evindeki maçlarda Rize’ye de ADS’a da yeniliverdi! Gruptan çıkabilmek için artık kalan her maçı kazanmalıydı. ADS’u rövanşta evinde yendi. Sarıyer’i de mutlaka geçmeliydi. Biliç bunu eksik bir takımla başarabileceğini hesap etmişti. Maç kazanmakta zorlandığı Olimpiyat stadına çok eksik bir takımla çıktı. Ama Adana’da, maçı sonradan girerek koparan Ba ile Gökhan’ı gene kulübeye getirmişti. 

Ve Opare, MiloseviçTolgay. Maç onların formalarına ısınmaları için çok uygundu. Üçüncü de ilk 11’e koydu Biliç. Yenileri tam değerlendirebilmek için maçın zorluk derecesi uygun değildi aslında. Hele Biliç’in sevimsiz sistemi ile oynandığında... Biliç, kapanan takımları kendi alanında top tutarak açmayı istiyor! Ne var ki bu anlayışın gereklerinin tümünü yerine getirmiyor takım. Sadece topu bekletiyor. Önde rakibi açacak hareketlilik olmuyor. Biz gene de bu maça göre yenileri kısaca ele alalım:

Miloseviç: Nerede ise maçı terlemeden bitirecekti. Rakip de üzerlerine gelmediği için, boş topları aldı, en yakınındakine verdi. Öne çok az oynadı. Baskı olunca Atınç’la birlikte S.O.S verdiler.

Opare: Gerçekten hızlı bir oyuncu. Risksiz de oynadı. Öne çabuk çıktı. Geri dönüşü hızlı, ancak dönme zamanlaması yetersizdi. İkili mücadelelerde vücudunu iyi kullandı. Maçtaki yapısıyla Serdar’ı hiç kesemez.

Tolgay: Rakibin özelliği nedeniyle, savunma yanını, savaşçılığını yeterince sınayamadık. Gene de dünkü hali ile Atiba ya da Veli’nin yerine oynatılabilecek biri gibi gelmedi. Yokluklarında elbette oynar. Ancak hücuma top vermede, özellikle kendisi de öne çıktı ise oldukça iyiydi. Savunma arasına attığı toplar ve topu çabuk değerlendirmesi, öne oynama isteği, kendi golünü hazırlayışı çok olumluydu. Bu yanı ile daha çok Oğuzhan ya da Sosa’ya alternatif olur. Özellikle Oğuzhan’ı rahat keser. Forvet arkasında çok daha verimli olacak gibi bir izlenim bıraktı ilk maçında.