Tolunay kurtarıcı (mı) olacak?

Bir büyük hayal kırıklığı ile sona eren Elazığ maçının ardından kulübede yaşanan Şenol Güneş depremi ve hemen peşinden gelen Ünal Hoca, Sercan-Eren artçı sarsıntıları Tolunay Kafkas hamlesi ile yerini dinginliğe bırakırken Eskişehir deplasmanına tüm Trabzonspor camiası garip duygular içinde gitti. Başkan Sadri Şener’in cezalı olduğu halde kafile ile Eskişehir’e gitmesi “Acaba Alper Potuk ile geri döner miyiz” sorularına neden oldu.

Tolunay Hoca’nın eli değmiş bir ilk onbir bekleyenlerin yanılmadığı bir maç oldu Eskişehir maçı. Trabzonspor’un ilke tehlikeli atağı 14. dakikada Sapara’nın kullandığı duran toptan geldi. Maçtaki ilk önemli pozisyon 31.dakikada Erkan’ın direkten dönen kafa vuruşuyla geldi. Trabzonspor’un ilk tehlikeli atakları ise 34.dakikada Henrique’den ve 38.dakikada Sapara’dan geldi.

İlk yarının taklidi bir ikinci yarı izlenimi uyandıran karşılaşmanın ikinci yarısına Tolunay Hoca, Henrique-Olcan ve Soner-Alanzinho değişikliği ile başladı. İzleyeni uyutan bir tempoda geçen maçtan bir sonuç çıkarıp Trabzonspor’un bundan sonraki geleceği adına tahminde bulunmak olsa olsa kehanet olur. Trabzonspor, şampiyonluk iddiası dahil pek çok şeyini kaybettiği bir sezonda taraftarın gönlündeki hırslı hocayı kazandı. Tolunay’ın ise takıma neler kazandıracağını ve Türkiye’nin gelecek 15 yıllık milli kadrosunu şekillendirecek oyunculardan kaçını Trabzonspor’a kazandıracağını hep beraber yaşayarak göreceğiz. Umarız Hollanda 2.liginden alınan Alim Öztürk bu değişimin ilk sinyalidir. Brüls ve Faty Papy örnekleri ortada  iken taraftarın epeyce endişelendiğini de söylemek isterim.

Maç bu sonuçla bitti derken, sakatlığını tedavi ettirip sahaya dönen Özgür Çek maça adeta damgasını vurdu. Bir gol atıp bir de Trabzonsporlu futbolcuyu kırmızı kartla oyundan attıran Özgür Çek sahanın yıldızı oldu. 

Bu maç, Trabzonspor ve Tolunay için bir ölçü olmaz ama şu bir gerçek ki Trabzonspor’u da Tolunay’ı da Sadri Şener’i de Türkiye Kupası kurtaracak. Ya o kupa alınacak ya da...