Tolunay’a açık kredimdir...

Her ne kadar Şenol Hoca gibi Aykut’tan bir Khedira yaratmaya çalışsa da, benim Tolunay Kafkas’a güvenim tam. Kendi kurmadığı bir takım nedeni ile onu eleştirmekten özellikle imtina ediyorum.

Ligde alınan Mersin İdman Yurdu ve kupada alınan Antalyaspor galibiyetleri suların geçici olarak durulmasına neden olsa da Sadri Şener yönetimi hala bıçak sırtında yürümeye devam ediyor. Üst üste alınan iki galibiyet taraftarın en azından bir kısmına güven vermez. Kasımpaşa maçında tribünleri dolduracak olan taraftarın bir kısmını alınacak galibiyet veya mağlubiyet ilgilendirmeyecek. Onlar Şener’i yönetimden önce tribünlerden uzaklaştırmaya odaklanmış olarak maça gelecekler.

En azından bizim duyumlarımız bu yönde. FB maçından yenilgi ile ayrılan Kasımpaşa’nın Trabzonspor karşısına yaralı aslan gibi çıkacağından hareket ile hem  Şener’i hem de Kafkas’ı çetin bir mücadele daha bekliyor. Lig bitene kadar maçları eziyete dönecek Trabzonspor, her hafta etap etap bu baldıran zehrini içerek geçirmek zorunda. Geçen sezon sonunda şampiyon ile arasındaki puan farkı 21 olan Trabzonspor’un bu sezon bittiğinde şu anda lider ile arasında oluşan 16 puanlık farkı indireceğine inanıyorum.

Bendeniz tüm bu nedenlerle tabiri caiz ise yolda kalmış kervanı menzile ulaştırma görevini üstlenmiş Tolunay Hoca’yı gelecek sezon eleştireceğim. Yılsonu gelmeden, lig bitmeden ve hatta ligler devam ederken aşkanın önüne transfer listesini koyan hocaya açık kredi veriyorum.

Gelecek 10 yılın Trabzonspor’unun iskeletini oluşturacak olan Tolunay Hoca candır. Tamam yedek kulübesinde Robben oturmuyor biliyorum ama şu Aykut-Khedira ikilemine fazlası ile takıldığımı bilmenizi isterim hocam.

Not: Bu arada sevgili dostum Volkan Konak, geçtiğimiz aylarda Trabzon’da Lösemi hastanesinin yapımına bir konser ile büyük bir destek vermişti. Memleketi kadar ülkesine de hizmet etmeyi seven Konak, ikinci sosyal sorumluluk görevini 2 Mart’ta üstün zekalı ama maddi desteğe muhtaç çocuklar için Vakıfay’ın yürüttüğü projeye konser desteği vererek gerçekleştirecek. Konak, yeni  Adnan Kahveciler yetiştirmek için tüm hayırseverleri desteğe davet ediyor.