Trabzon açılışı Onazi ile yaptı

Kendi adıma bu sezon nasıl bir performans göstereceğini en çok merak ettiğim takımlardan birisi olan Trabzonspor, lige çok iyi oynamadan ancak yeni transfer Onazi’nin iki şık golüyle kazanarak moralli bir başlangıç yaptı. Yıllardır tanıdığımız Ersun Yanal’ın takımlarının rakiplerine karşı ortaya koyduğu fizik üstünlük, rakip yarı sahada basarak topu kapma ve maçın son anına kadar oyundan düşmeme gibi özelliklerin Trabzonspor’a yansıdığını söylemek şimdilik imkansız  görünüyor.

Oyunun ilk yarısında dengeli bir futbol ortaya koyan Bordo-Mavililer, Kasımpaşa savunmasının hatasından bulduğu gole kadar net bir pozisyon yakalayamadı. Kasımpaşa   önemli oyuncularını kaybetmiş olmanın sıkıntısını etkisiz oynayarak çekti. Eğer ki eksik mevkilere gerekli takviyeleri yapmazlarsa bu sezonun küme düşme adaylarından birisi olabilirler.

Trabzonspor’un orta alanında ve gol hattında sonucu değiştirebilecek kaliteli oyunculara olan ihtiyacı bu maçta ciddi olarak hissedildi. Kaleci Onur Kıvrak’ın sezona iyi bir başlangıç yapması ise Trabzonspor adına önemliydi. İlk maçta pek umut vermeyen oyuna rağmen gelecek karşılaşmalarda Ersun Yanal’ın bu takıma olumlu katkılarının olacağını düşünüyorum.

Yusuf Namoğlu başkanlığındaki yeni MHK sezonun başlamasına az bir süre kala görevi devralarak sezon başı seminerleri de dahil olmak üzere çok yoğun bir iş yükü ile karşı karşıya kaldı. Tüm seminerler bitti ve sıra ilk haftanın hakem atamalarına gelince Trabzonspor-Kasımpaşa maçının hakeminin görevlendirmesinde önemli bir hata yaptılar. Perşembe gecesi Danimarka’da UEFA Avrupa Ligi play-off maçında düdük çalan Hüseyin Göçek ile yardımcıları M.Emre Atasoy ve Kemal Yılmaz cuma akşamı Danimarka’dan uçak ile İstanbul’a gelip evlerine dahi uğrayamadan başka bir uçak ile Trabzon’a gitmek ve dün akşam oynanan maçı yönetmek zorunda kaldılar.

MHK hakem atamalarında çok dikkatli olmak zorundadır. Hüseyin Göçek iki takım oyuncularının da iyi niyetli olması nedeniyle önemli bir pozisyon yaşamadan sorunsuz bir maç yönetti.