Trabzon doğruyu buldu mu?

Üst üste alınan üç galibiyet Trabzonspor'a bahar havasını getirirken, teknik direktör Tolunay Kafkas bu karşılaşmalarda fazla rotasyon yapmamasının mükafatını gördü. Oysa görevi Şenol Güneş'ten aldığında her puan kaybı sonrası genç teknik adam, takımın büyük bölümünü değiştirip bir sonraki maça öyle çıkıyordu. Son mücadelelerdeki değişiklikler az olunca, Bordo-Mavililer de havasını buldu, puanları hanesine koydu.

***

Trabzonspor'da tek hedef kupayı kazanmak. Avrupa yolunun açılması ancak böyle mümkün olacak. Ancak yarı finalin ilk maçında Sivasspor karşısında deplasmanda alınan 2-1'lik yenilgi nedeniyle camia tedirgindi. Futbolcuların kenetlenmesi, taraftarın desteği ve galibiyetlerin getirdiği moral bu tediginliği dağıttı. Trabzonspor gerçek kimliğini ortaya koyar kendi oyununu oynarsa, finale de çıkar, kupayı da kaldırır

***

Trabzonspor'da başkan adayları şimdiden 5 oldu. Sadri Şener'in uygun zaman ve zemini bulduğu takdirde mevcut yönetiminin tümünü değiştirip yeniden aday olacağı kulislerde yüksek sesle dillendiriliyor. Bu kadar başkan adayının ortaya çıkması doğru mu, değil mi zaman gösterecek. Öncelikle adayların somut projelerle Trabzonlular'ın karşısına çıkması gerekiyor. "Cek-cak" edebiyatı olursa, yine kaybeden Trabzonspor olur. Çünkü tepeden tırnağa köklü bir değişim gerekiyor.

***

Halil Altıntop, Trabzonspor'a büyük ümitlerle transfer edilmişti. Ancak çok eleştiriye uğradı. Halil bunları hak etmedi diye düşünüyorum. Elbette onun da hataları oldu. Alman liginin havasıyla Süper Lig'inki bambaşkaydı. O da bunu burada yeni yeni öğrendi. Halil'in eşi ve çocuğu Almanya'da... Sezon sonunda dönme eğilimi vardı. Bir an önce kendisiyle oturup konuşulmalı ve sorunlarına çare bulunmalı. Türkiye'ye, Trabzon'a alışmış bir Halil Altıntop'a bu takımın ihtiyacı var.