Trabzon gaza bastı Fener yetişemedi!

Trabzon ile Fenerbahçe’nin ligde bulunduğu konuma bakıyoruz. İkisi de puan cetvelinde ummadıkları yerlerde.. Üst sıralara tutunmak için mutlaka galibiyet elde etmek zorundalar.. 1 puan her ikisinin de işine gelmiyor..

Tribünü tıka basa dolduran taraftarlarının rüzgarını arkasına olarak oyuna hızlı giren Bordo-Mavili ekip, Rodellega, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir üçgeninde olumlu işler yaptı.. Slimani’nin koluna çarpan topta hakem Halil Umut Meler’in penaltı kararı doğruydu.. Ancak Rodellga’nın vuruşunda kaleci Harun süper bir refleksle gole izin vermedi..

Fener’e baktığımızda Koeman, son haftalarda kullandığı 11’i sahaya sürdü.. Valbuena yine takımın orkestra şefi konumundaydı.. Ancak sürekli markaj altında tutulduğu için ilk yarıda çok etkin gözükmedi. Buna rağmen bir kaç gollük şut denemesi oldu.. Kaleci Harun ise penaltı kurtardğı pozisyonun dışında kaleyi bulan tüm Trabzon şutlarını savuşturdu..

İkinci yarıya yine Trabzon fırtına gibi başladı. Dakikalar 50’yi gösterdiğinde Bordo-Mavililer’in baskısı golle sonuçlandı. Yusuf’un akıl dolu pasını arka direğe ortalayan isim Pereira’ydı.. Gerilerden kopup gelen Novak’ın vuruşu Fener ağlarıyla buluşurken Trabzon taraftarı tribünde horon tepiyordu..

Fener’nin forvetini oluşturan Slimani bildiğiniz gibiydi.. Sahada ismi vardı, kendisi yoktu. Eljif orta alanı tutamadı. Bu durumda Valbuena’nın yapacağı çok fazla şey yoktu.

1-0’dan sonra Koeman’ın Mehmet Topal-Mehmet Ekici değişikliği de işe yaramadı. Orta saha üstünlüğünü eline geçiren Trabzon yağmur gibi rakibinin üzerine pozisyon yağdırdı. Onazi, Rodellega, Novak, Yusuf ve Sosa’nın yanı sıra Abdülkadir’in direkten dönen topunu da eklersek Trabzonspor çok farklı bir skora ulaşabilirdi.. 75’te Sosa’nın muhteşem golüne ancak şapka çıkartılırdı.. 82’de Ayew ile başlayan atakta Frey golü atınca Fener birden uyandı. İki dakika sonra Frey ile Slimani’nin topları üst direkten dönünce G.Saray derbisinde olduğu gibi geri dönüş hayali bitti..

Dün gece sahanın tek hakimi olan Trabzonspor bileğinin hakkıyla üç puana ulaşırken alkışlanacak bir futbol oynadı.. Genç kaleci Uğurcan da süperdi.. Fener ise Koeman yönetiminde ilk kez bu kadar tutuktu.. Son 10 dakikadaki baskı yetmeyince Akyazı’dan boynu bükük ayrıldı ve puan cetvelinin dibine doğru indi..