Trabzon geç uyandı Abay penaltıyı yedi

Trabzonspor ligin en formda takımının karşısına başsız, moralsiz, fırtınaya yakalanmış ama kaptanı olmayan bir şekilde çıktı. Buna rağmen ilk yarıda yaptığı mücadeleyle Karabükspor’u durdurdu ve 1-0 öne geçti. Her hattıyla kazanmak adına yaptığı mücadele taraftarları bir an için umutlandırdı. Bu iyi oyunda Karabükspor futbolcularının fazla doldurulmuş olmasının da katkısı vardı. Fakat bu ikinci yarıda tamamen değişti. Çok kısa sürede hem oyun hem de skor üstünlüğünü Karabükspor’a kaptırdı.

Ve her zamanki gibi Trabzonspor’un hastalığı nüksetti.. Sahada şaşkın bir futbol oynamaya başladı. Savunmanın göbeği her zamanki gibi inanılmaz hatalar yaptı. Bu da Trabzonspor’un maç kazanmasının şansa kaldığını ortaya çıkardı. 87’de genç Emre ile gelen 2. gol beraberliği sağlayınca Hami’li Trabzonspor ve camia derin bir nefes aldı. Süleyman Abay 90.dakikada Olcan’ın düşürülmesine penaltı vermeyerek Bordo-Mavililer’in belki de kazanmasına engel oldu.

Trabzonsporlu yetkililer sezon başından beri yazmama rağmen tehlikenin boyutunu bir türlü anlayamıyorlar. Bugün artık şu yanlışı yaptınız demenin bir faydası olacağını düşünmüyorum. Trabzonspor Başkanı’nın 2011 mücadelesi ile bugünkü takımın sahadaki savaşını ayrı tutması gerekir. Eğer bugünkü saha mücadelesinin zayıflığını 2011’in mücadelyesini yapmaya çalışıyorum diye kapatmaya çalışırsa bunu kimse yemiyor. Kadro moral zaafiyetine uğramış. Toparlanmanın yapılan idmanlarla olmayacağı ortada. Futbolcular ilgi, alaka, sevgi ve destek bekliyor.

Bütün bunlar olsa ne olur?

Sadece toparlanılır. Futbolcu kalitesi zayıf. Sezonu kurtarmaktan başka çare yoktur. İki sezondur aynı pozisyonda mücadele ediliyor. Ve taraftara yazık oluyor. Herkes bildiği işi yapmalı.. Benim Trabzonspor yetkililerine söyleyeceğim budur. Şimdi öyle entresan bir duruma geldik ki; ligde başarısızlığın zirvesine gelen Trabzonspor, Avrupa’nın yıllardır kazanılan başarının doruğunda.. Şimdi ne yapacağını bilemeyen bir pozisyonda olan bir camia.. Benim tavsiyem Avrupa’da prestij peşinde koşuyorken rahat yenilen bir takım olma hüviyetinden çıkmalıdır.