Trabzon ve Yanal’a ilaç gibi galibiyet

Trabzonspor, Kayseri deplasmanında bir gollü galibiyetle 3 puanı aldı. Ersun Yanal’ın Trabzonspor’unun ligdeki konumu itibariyle böylesine bir deplasman galibiyetine çok ihtiyacı vardı. Kayserispor ise kendi evinde az seyircisi önünde oynarken iyi futbol sergiler gibi görünüyordu. Pozisyon bulmasına rağmen gol vuruşlarındaki beceriksizliklerinden dolayı beklenen neticeye ulaşamadılar. Adeta bal yapmayan arı görüntüsü içerisinde koskoca 90 dakikayı noktalamış oldular. 
 
Trabzonspor’da ilk yarı itibariyle en etkili oyuncu Yusuf Erdoğan’dı. İlk önce uzaktan savurduğu ani şutunda, köşeden Kayserispor kalecisi Ahamada gole izin vermeyendi. Daha sonrasında ise aynı Yusuf’un gollük şutu bu kez Kayresi kalesinin direğinden dışarı gitti. Trabzonspor beklenen golünü Bero’nun akıllı vuruşu ile buldu. Slovak futbolcu takımını öne geçirdi ve bu golle de Bordo-Mavili ekip kazanan oldu. 
 
Trabzonspor galibiyet adına çok iyi futbol oynamadı. Orta sahası beklenen düzeyde görüntü vermedi. Özellikle Okay’ın zaman zaman yaptığı top kayıpları ve Mehmet Ekici’nin de liderlik vasfından uzak kalması Bordo-Mavili takımın öne çıkan eksilerdi. 
 
Kayserispor da özellikle ikinci devrede tek başına akın girişimlerinde birşeyler yapmaya çalıştı. Ama sonuca gidecek finallerde takım halinde kayıplardaydılar. 
 
Welliton ise maçın bitimi yaklaştığı sırada dengesiz topa vuruşu ile Kayserispor adına golü kaçıran idi. Kayserispor kendi evindeki avantajını iyi kullanamazken, Trabzonspor bulduğu üç puanı çok çok iyi top oynamasa bile kazanan oldu, sıkıntılı dönemde çok gereken 3 puanı aldı.