Trabzon’da golsüz gece

Süper ligin ikinci yarısını irdelediğimiz zaman bu maça kadar Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal’ın en başarılı teknik direktör, Trabzonspor takımının da en başarılı takım olduğunu hiç tartışmadan söyleyebiliriz.

Trabzonspor takımının ligin ilk yarısı ile ikinci yarısını kıyasladığımız zaman ligin ilk yarısını on sekiz puan ile düş- me hattının biraz üzerinde bitiren Bordo-Mavimi takım ile ikinci yarıyı bu haftaya kadar kırk yedi puan ile bitiren Trabzonspor takımının arasındaki bu büyük farkı anlayabilmek ise ger- çekten imkansız!

Şu an için Trabzonspor takımının en önemli özelliği ise ilk on bir kişilik kadroyu  Trabzon’da sokaktaki simitçinin bile rahatlıkla sayabilecek olması.

Ligde bir ara sıkıntılı bir dönem geçiren, başkanı İlhan Cavcav’ın ölümü ile ciddi bir sıkıntı yaşayan Gençlerbirliği takımı bu zor maçta bir puan almayı bildi.

Oyunun ilk yarısında her iki takımın da etkili atakları olmasına rağmen daha etkili oynayan ancak gol bulamayan taraf ev sahibi Trabzonspordu.

Özelikle Yusuf Yazıcı, Rodellega ve Onazi ile gol denemeleri yapan bordo mavili takım, ilk yarının ilk yirmi dakikası içinde topa sahip olma ve top ile oynamada da kırmızı siyahlı takıma oranla büyük bir üstünlük sağladı.

Oyunun ikinci yarısında da gol arayan taraf yine Bordo-Mavili takım olurken konuk Gençlerbirliği takımı ise ilk yarıda göre topa sahip olmada daha iyiydi.

Ligin ikinci devresindeki iyi gidişatını bu maçta devam ettiremiyen Trabzonspor gol bulamadığı karşılaşmada bir puana razı olmak zorunda kaldı.

Geçtiğimiz hafta Galatasaray ile Fenerbahçe arasında oynanan zorlu derbiden yüzünün akı ile çıkan Fırat Aydınus bu hafta da alışılmış üzere tekrar maçını alarak Trabzonspor ile Gençlerbirliği arasındaki bu önemli müsabakayı yönetti.

Oyun genelinde sonucu etkileyecek bir hata yapmayan Fırat Aydınus başarılı sayılabilecek bir performans gösterdi.

İkinci yarıda Trabzonspor atağında Rodellega’yı düşürüp umut vaadeden bir atağı kesen Gençlerbirliği kaleci Hopf’a gösterdiği sarı kart doğruydu.

Rakibine sarı kartı gerektiren bir faul yapan Yusuf’a gösterdiği sarı kart yerindeydi. Gençlerbirliği’nden Ahmet Oğuz’a gösterdiği iki sarı kartta doğru, dolayısıyla kırmızı kartta hakem hatası yoktu.