Trabzonspor bu puanı çok arar

Ligin ikinci yarısının baş- laması ile dört hafta üst üste fırtına gibi esen Trabzonspor geçen hafta bolca gol kaçırdığı maçta kendi evinde Alanyaspor’a puan kaybettikten sonra geldiği Konya deplasmanında da aynı kaderi yaşadı. Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal geçen haftanın gol kaçırma makinesi Rodellega ile yine geçen haftanın etkisiz oyuncusu genç Yusuf Yazıcı’yı bu hafta da oynatarak bana göre de doğruyu yaptı.

Oyunun ilk yarısında süratli, çekişmeli ve karşılıklı ataklar ile geçen keyifli bir oyun vardı. Rakibine göre biraz daha etkili oynayan Konyaspor’un gol olabilecek iki net pozisyonunda Volkan Fındıklı ve Hadzıahmetoviç’in vuruşlarinda Trabzonspor kalecisi Onur başarılı iki kurtariş ile takımını mağ- lup duruma düşmekten kurtaran isim oldu. Trabzonspor’da ise kaleci ile karşı karşıya kalacağı pozisyonda topu ayağından fazla açan Perira takımını bariz bir golden etti.

İkinci yarının hemen başında Rangelov’un şahane vuruşu ile golü bulan Konyaspor daha oh bile diyemeden Olcay’ın nefis hareketler ile getirip Rodellega’ya attırdığı gol ile tam bir şok yaşadı. Maç boyunca Trabzonspor takımının en başarılı ismi pek çok önemli pozisyonda rakibine gol şansı vermeyen kaleci Onur Kıvrak oldu.

Konyadaki stadlarını doldurmalarına alıştığımız Konyaspor taraftarlarının ceza nedeniyle olmaması bu maçın gazı kaçmış gazoz gibi bir atmosferde oynanmasına neden oldu. Kim ne derse desin artık hatayı yapan taraftarlar cezayı çekmeli, hatayı yapanlara adli ve sportif cezalar uygulanmalı üç - beş tane kendini bilmezin yaptığı eşkiyalığın cezasını binlerce kişi çekmenelidir.

Sakatlığı nedeniyle üç ay gecikme ile başladığı sezonda beklenilen çizgiyi bir türlü yakalayamayan ancak sürekli maç almaya devam eden Halis Özkahya dün akşam ise sahada iyi niyetli futbolcular da olunca başarılı sayılabilecek bir yönetim gösterdi. Oyunun ilk yarısının başında rakibine kayarak kontrolsüz birsekilde yaptığı faul için Mustafa Akbaş’a doğru bir sarı kart gösterdi. Konyaspor’un Rangelov ile direkt serbest vuruştan bulduğu gol öncesi se Konyaspor lehine vermiş olduğu faul kararı doğruydu.