Trabzonspor sıradanlaşmış

Her hafta aynı filmleri seyretmeye devam ediyoruz. Trabzonspor, ilk 20 dakikada oyunu tutan taraf gözüktü. Ama Sivasspor’un ilk atağında kalesinde golü gördü.

Golden sonra Trabzonspor, yine oyunu tutmaya çalışsa da ilk yarı sonuna doğru ‘gol pozisyonu yok’ desek daha doğru söylemiş oluruz.

İlk yarıda Trabzonspor adına pozisyonsuz, Sivas adına ise tek pozisyonda golü bulup daha sonra temkinli oyun anlaşıyla sürüklediği 45 dakikalık bir oyun seyrettik. İkinci yarıdaki Trabzonspor,  sıradan futbolcuların çok olduğu sıradan bir kadroya sahip olduğunu gösterdi. Bu sıradan futbolcular içerisinde en formda olanları sahaya çıkarmazsan rakibini yenme şansın yok ve rakiplerine maçtan sonra sahada çifte telli oynatırsın. Sivasspor maçı bunu açıkça ortaya koydu.

Tolunay hocanın sahaya çıkardığı tertip bana göre çok rizikoluydu. 1.5 aydır idmansız olan Giray ile 1 aydır takımdan uzak kalan Bamba’yı yanyana oynatmak, sol tarafa da Cech’i koymak sahaya saatli bombayla çıkmak gibiydi ve bomba da elde patladı.

Zokora’nın beyninde sıkıntı olduğu aşikar. Yaptıklarının normal olmadığını ve ileriye dönük hesaplarının olduğunu düşünüyorum. Trabzonspor’un neden bu halde olduğunun en güzel açıklamasını kaptanlık pazubandının elden ele dolaşmasıyla ifade edebiliriz.

Kısaca şunu söyleyeyim Tolunay hocanın gerçekleri ikinci maçta görmesi, kulübün adına hayırlısı olur.

Trabzonspor’u sıradan bir takım haline getirmişler. Hoca bunları bilip, ona göre davranmalı ve tedbirlerini almalı. Tolunay hocaya birkaç tavsiyem var:

1- Tecrübesiz teknik direktör değilsin. 2- Savunmada bu kadar değişiklik yapmamalısın. 3- Sol bekteki sıkıntın büyük, bir futbolcuda karar verip, dayanmalısın. 4- Sıkıntı ileri uçta da var. Bir an evvel ne oynatacağına karar vermelisin. 5- En önemlisi kaç puanın var. Ona bakıp, gelecek haftalarda dalga geçilecek zamanın olmadığını anlamalısın.

Sivasspor’u oturmuş kadrosuyla verdiği mücadeleyle gıptayla seyrediyoruz. Aldığı galibiyetlerden dolayı da kendilerini tebrik ediyorum.