Trabzonspor siyasetin çiftliği mi?

Trabzonspor’un başkanı ayağından sakatlanıp bir süreliğine eve hapsolunca Trabzonspor’u çiftlik zannedenler kapıları siyasilere sonuna kadar açtı. Şike sürecinde siyasilerden yediği kazıklardan oluşan dağlar arşı alaya ulaşan Trabzonspor’da açılan kapıdan şimdilik içeri ilk muhalefet partisinin şike şakşakçıları girdi.

Yöneticisi olduğu takımı Çatladıkapıspor sanan zihniyet bu kabulü ne amaçla yapmış bilen yok. Başkanın haberi var mı? Onu da bilen yok. Niye? Çünkü bir dünya kulübünü değil de bir “Tükkanı” yönetiyor bu zevat.  Ondandır ki kulübe bir bilgisayar yazılımı satın alınacağı zaman “Akçaabat’ta bir matbaa var ondan da fiyat alın” der.

Bir dostum geçtiğimiz günlerde bu kafayı tabir etmek için çok güzel bir tabir kullandı:  “Digital çağın analog yöneticileri” Şimdi bu ne demektir? diye soran olabilir, onlara da yardım edeyim. Kookıla yazıyisin çıkayiii..

Neresinden bakarsan bak kepazelik kokan dünkü ziyaretin Asbaşkan istifa eder mi bilinmez ama bu hamle ile Aralık’taki mali kongreyi seçimli kongreye çevirmeye yönelik bir hamle yapıldığını görmemek için aptal olmak gerekir. Neden şimdi böyle bir şey yapılıyor? diye soracak olursanız. Sadri Şener geçtiğimiz günlerde “Seçim isteyen 2013’ü beklesin” demişti ya bazılarının şike sürecinin başından beri avuçlarını ovuşturmaktan elleri yara bere içinde kaldı. Daha fazla bekleyecek mecalleri kalmadı. Bu yakışıksız hareketlerin nedeni ondandır diyorum.

Üyesi olmaktan gurur duyduğum Trabzon Fikir Kulübü’nün bu siyasi ziyaretler ile ilgili çok güzel bir önerisi var. Kulübün giriş kapısına bir tabela asılsın. “Dilenciler, seyyar satıcılar, pazarlamacılar ve siyasetçiler giremez”diye.

Altına imza atıyorum ve ekliyorum bir de “Şikecileri” ekleyin...

Aziz.Y emir verince...

Yavuz Bey, Yavuz Bey! Bu hafta Aziz.Y ve şikecilere bir sözünüz yok mu? diyenler olduğunu duyar gibiyim. Var var merak etmeyin. Kulübün resmi dergisinde şike öncesi kaldığı yerden devam etmiş hazret. Dışarı salınınca bu günlerde Yargıtay’a sataşmaktan imtina eden Aziz.Y, bu kez RTÜK ve ilgili bakanlıkları medya terörüne karşı göreve davet etmiş. Höt zöt ettiği zamanlara özenmiş beyefendi.

Gazeteci Mehmet Baransu’nun ifadesiyle 6 cm kısa bacakla çürük raporu almış bir zevattan emir alacak kamu görevlisi varsa önden buyursun. Aman dikkat etsin askerdeki, gibi “Disko” cezası almasın.

Gerçek FB’lilerin bu kamburu atacakları günü de göreceğiz inşallah...