Trabzonspor tezgaha düştü

Hadi diyelimki ezeli ve ebedi rakibinin bu mutlu gecesinde 19.05’te oynamasına rıza göstererek büyüklük yapıyorsun.. Tamam da, maç başlamadan sanki başkasının şampiyon olmasını değil de G.Saray’ın şampiyon olmasını istermişsin tavırlarla şampiyonluk sevincine katılmaya, futbolcu olarak ne hakkınız var. Trabzon kendi şampiyon olamıyorsa, tercih yapma hakkına sahip değildir. Kimin olacağı da Trabzon camiasını ilgilendirmemelidir. Futbolcuların saha içindeki davranışlarının yetkililerin uyarmaması sonucu ortaya çıktığını düşünüyor ve sorumluları kınıyorum.  Maça gelince gösterilen dostluktan sonra beklenilmeyecek kadar üst düzeyde mücadele seyretttik. Trabzon savunmada dikkatli ama hücumda etkisiz gözüktü. 

İkinci yarı yine aynı tempoda suya sabuna dokunmadan futbol oynarmış gibi yaparak başladı. Trabzon’un üstüne gelmesini bekleyen G.Saray, yakalarsam pozisyona girerim anlayışındaydı. Yıllardır aynı tezgahı yapan Galatasaray ve her zaman aynı tezgaha düşen Trabzonsporlular yine dostluk gösterisi altında yumuşatılarak futboldan uzaklaştırıldı ve Galatasaray’ın tezgahına düştü. Savunmadan çıkarken kaptırılan topla Galatasaray, Burak’la ikinci golüne kavuştu. Güya Trabzonsporluları üzmemek için de Burak gol sevincini abartmadı! 

Tolunay hoca ezeli ve ebedi rakibinle maça çıkıyorsun, en iyi kadronla çıkacaksın. Bunu anlamamışsan sana söyleyecek bir şeyim yok.  Bir anektod anlatayım da niye büyük olduğumuzu anlayın. İki puanlık sistemde son maçı İstanbul’da Fener’le oynuyoruz ve bizden 3 puan önde. Buna rağmen Fener’i İstanbul’da yenerek tur sevincini ona yaşatmadık. İşte biz eski futbolcular o günleri hatırlayanlar tarafından bu yüzden seviliyoruz. Çünkü biz amiyane tabirle “ kargadan başka kuş” tanımazdık. 

Trabzon camiası sana sesleniyorum; şampiyon adayları arasında tercih yapamazsın. Sen olmuyorsan delikanlı gibi mücadele edeceksin. Eğer içinizde G.Saray sempatizanlığı varsa açıkca söyleyin.. Böyle bir Trabzon anlayışında benim yerim olamaz. Haddinizi bilin.