Trabzonspor yine keyifsiz

Yeni teknik direktör Ersun Yanal ve yeni transferlerin ardından sezona büyük umutlar ile başlayan, ancak ilk altı haftada büyük hayal kırıklıkları yaşatan Bordo-Mavili ekipte bu maça kadar teknik direktörün herhangi bir olumlu katkısını ve beklenen etkisini görememiştik. Son olarak oynadığı Karabükspor maçında dört farklı yenilgi ile önemli bir hizmet yaşayan takımdan Muhammed Demir, Mustafa Yumlu ve Okay Yokuşlu’yu sahaya sürmeyen teknik direktör Ersun Yanal farklı yenilginin faturasını da bu oyunculara keserken, ligin başından beri devam eden kadro istikrarsızlığını da devam ettirmiş oldu.

Ligin en az gol atan takımları arasındaki maçın ilk yarısında daha istekli olan ve oyunu rakip yarı sahaya yıkmaya çalışan ev sahibi takım Suk ve Castillo ile gol atamaya çalışırken, Akhisar orta alanı kalabalık tutup ileride tek başına bıraktığı golcü oyuncusu Rodallega’ya umut bağlayıp öncelikle gol yememeyi düşündü. İlk yarı boyunca oyuna sonradan giren Okay Yokuşlu’nun kaleye vurduğu şut haricinde önemli bir gol pozisyonu bulamayan, kaliteli ve lider vasıflı oyuncusu olmayan Bordo-Mavili takım bal yapmayan bir arıdan farksızdı.

İkinci yarıda ise çok daha etkili oynayan, gol atmak için tüm baskıyı kuran ilk yarıdan çok farklı bir Trabzonspor takımı izlememize rağmen bir türlü golü bulamayıp üç puanın sahibi olamadılar.  Bu sezona iyi bir başlangıç yapıp Beşiktaş-Galatasaray derbisinde de düdük çalan Ali Palabıyık en son yönettiği Kasımpasa-Kayserispor maçında disiplin uygulamalarında önemli hatalar yapmış olmasına rağmen hiç dinlendirilneden MHK tarafından bu maça tayin edildi.

Dün akşam ise bazı faul ve disiplin hataları yapmış olsa da sonucu etkileyecek bir kararı olmadı. Rakibine kayarak sert müdahalelerdede bulunan Akhisarsporlu Castro’ya ve Trabzonsporlu Aytaç’a gösterdiği sarı kartlar doğruydu. Trabzonsporlu Suk’a göstermiş olduğu sarı kart gereksizdi. Aytaç’a 2. sarıdan ve kırmızı kart ise doğruydu.