Trabzonspor’a bir dost uyarısı

İki futbolcunun özel gayreti ile kazanılmış Karabük maçından sonra takımın yetkilisinin verdiği demeç: “Mehmet Ekici ve Cardozo’yu takip edin.” 

Peki ben de sana diyorum ki, “Kötü olan ama sen geldiğin günden beri daha da kötüye giden Trabzonspor savunmasını da sen takip et..”

Sevgili Trabzonsporlular... Kulübün mali olarak sizin bildiğinizden daha kötü olduğunu defalarca yazdım. Bir kez daha detaylara girmek istemiyorum. 

Ama vallahi billahi mali tablo çok kötü. Diğer bir konu ise takım kadrosu ve performansı.  Örnek: “Napoli futbolcusu Higuain yıllık 3 veya 3.5 milyon euro, Erkan Zengin 2.5-3 milyon euro...”  

Olacak iş mi?

Asla. 

Ama Türkiye’de oluyor. Çünkü 1) Parayı dağıtan futboldan anlamıyor.  2) Dağıttığı para kendinin değil, kulübün. 3) Dernekler kanununa göre kimseye hesap verme yükümlülüğü yok. 

İşte Trabzonspor kadrosu bu şekil transferlerle doldurulduğu için bir türlü takım oyunu oynama ihtimali olmuyor. Bazı futbolcular, (bu sezon Mehmet Ekici oldu. Geçen yıl da kaleci Onur) Trabzonspor’un maçlarına damga vurdular. 

Şahsi düşüncem şudur; futbolcular çok fazla para verilerek alınmış tamam artık geri dönüş yok. Bu alınan futbolcuların bazıları çok iyi olabilir, bazıları idare edebilir, bazılarının da idmana çıkmaya bile hakları yok. Gelecek sezon savunma ağırlıklı doğru transferlerle bu sezondan daha başarılı bir kadro meydana çıkarılabilir.  Hatta birbirlerine alıştırılabilirse beklenenden daha iyi derece bile olabilir. Bu seneden bunun organizesini yapmak gerek.  Şeriatın kestiği parmak acımaz misali kadroda ciddi tedbirler almak gerekir. Takip eden dostlar beni iyi biliyor ki, asla gizli konuşmam. O yüzden açıkça söyleyeyim; Trabzonspor için gelecek mimarisini Ersun Yanal’la yapmayı düşünmek kadar yanlış ve cahilce bir fikir olamaz. Hiçbir takım, Ersun Yanal’la gelecek kuramamıştır. Yetkililer verdikleri parayı helal edip gereğini yapmalıdır.