Trabzonspor’a Burak can verdi

Bir tarafta yeni hocası Mustafa Reşit Akçay ile geçtiğimiz hafta güzel bir oyun ortaya koyup Beşiktaş’ı yenerek Süper Kupa’yı kazanan Konyaspor.. Diğer yanda Burak Yılmaz da dahil olmak üzere yeni transferleri ile bu sezon şampiyonluk kovalayacak olan Trabzonspor.Herkesin merakla beklediği maç sıcak havaya rağmen üst düzey tempo ve mücadele ile geçti ve seyredenlerin keyif aldığı bir  oyun oldu. Trabzonspor, maçın hemen başında Okay’ın büyük hatası sonucu yenik duruma düşmesine rağmen hiçbir panik yaşamadı ve Burak Yılmaz’ın iki golü ile kazanmayı bildi.

Öncelikle Burak Yılmaz transferinin daha tam olarak hazır olmamasına rağmen, Bordo-Mavili takım adına “Cuk oturduğunu” söylemek isterim. Eğer ki, önemli bir sakatlık yaşamaz ise Burak Yılmaz bu sezon en az yirmi gol atar.

Diğer yeni transfer Bongonda ise sol ayaklı, çok çabuk, top ile dikine gidebilen ve ceza alanı içinde kendi takımı lehine penaltı yaptıracak özelliklere sahip bir oyuncu. Dün akşam çok etkili olmasa da uyum sürecini atlattığında Trabzonspor’a çok daha fazla yararlı olacak gibi görünüyor. Geçen sezonun ikinci yarısında gösterdiği performans ile Trabzonspor’un lider oyuncusu görünümündeki Olcay Şahan ise oyun genelinde oldukça etkisizdi. Ligin ilk maçını zor da olsa kazanan Bordo-Mavililer ilerleyen haftalarda daha iyi olacak. Konyaspor ise kaybetmesine rağmen özellikle maçın ikinci yarısında Trabzonspor’a sıkıntılı anlar yaşattı ve geçen haftaki Beşiktaş galibiyetinin tesadüf olmadığını gösterdi.

Süper Lig’in en deneyimli hakemlerinden birisi olan Hüseyin Göçek, Durica’yı oyundan ihraç etmeyerek maçın gidişatını olumsuz yönde etkiledi. Oyunun ilk yarısında yerdeki Fofana’nın ayağına basan Pereira’ya sarı kart göstermeyerek hata yaptı. Yusuf Yazıcı’ya ise ucuz bir sarı kart gösterdi. Pereira ve Fofana arasındaki itişmeden sonra her iki oyuncuya da sarı kart göstermesi doğruydu. Traore’ye karşı aşırı güç kullanarak sakatlayıcı şekilde faul yapan Durica’ya kırmızı kart göstermeliydi.